Lūk, kas notiek ar jūsu dzinēju, ja 17 gadus nebraucat ar automašīnu

Dzinēji, kas šķietami ir leģendāri, pēc tukšgaitas var pilnībā sabojāties.

Automašīnas dīkstāve var nodarīt lielu kaitējumu, un nav svarīgi, kur atstājat savu auto – ārā vai siltā garāžā. Īpaši var ciest dzinējs. Par to ziņo Motor1 tīmekļa vietne.

Kas notiek ar dzinēju

Šķietami leģendāri dzinēji var pilnībā sabojāties pēc tukšgaitas darbības. Īpaši, ja tos atstājat pilnus ar smērvielām un degvielu 17 gadus bez kustības.

Eksperti parādīja 5,8 litru Ford Windsor V-8 dzinēja, kas ilgu laiku atradās “plauktā”, demontāžu. Tā rezultātā radās ievērojami ūdens bojājumi un rūsas. Dzinējs no 1997. gada Ford F-250 ar 337 000 nobraukumu uzrādīja skaidras nolietojuma pazīmes, kas radušās ilgstošas mitruma iedarbības dēļ.

Konkrēti, dzinēja sastāvdaļas bija nopietni cietušas no rūsas, ar lieliem bojājumiem uz vārstiem, ieplūdes atverēm un cilindru galvām.

Lasi vēl: Virtuvē un saimniecībā: kā izmantot atšālējušos vīnu

Demontāžas laikā meistari pamanīja, ka daudzas dzinēja detaļas ir sarūsējušas. Dažas detaļas, piemēram, virzuļi, nevarēja kustēties rūsas dēļ. Tāpēc detaļu nebija iespējams pat izjaukt.

No ārpuses nebija redzamas nekādas acīmredzamas katastrofālas problēmas. Laika gaitā šis motors vienkārši bija sabojājies nolaidības dēļ.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Kopumā Ford Windsor V-8 dzinēja izjaukšana kalpo kā brīdinājums par sekām, ko var radīt ilgstoša atrašanās mitruma iedarbībā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment