Lūk, ko patiesībā nozīmē McDonalds “M” burta izliekumi – tam ir tiešs sakars ar tavu māti!

Izrādās, ka logo, kas daudzviet ir pat atpazīstamāks par kristiešu krustu, patiesībā simbolizē mātes krūtis.

Lielais M burts uz koši sarkana fona, kā arī līniju izliekums liek domāt par pašu pirmo, kas mūs ir barojis. Tāpēc tas nav gluži neķītri, bet tomēr ir nedaudz smieklīgi.

Šis fakts nāca gaismā jau 20. gs. 60. gados, kad uzņēmums vēlējās mainīt logo dizainu, un dizaina konsultants un psihologs Luiss Českins iebilda pret to. Viņam izdevās pārliecināt uzņēmuma vadību atstāt “zelta arkas”, jo tās ir svarīgas ne tikai uzņēmuma identitātei, bet arī klientu piesaistīšanai.

Lasi vēl: Kas īstenībā notiek McDonalds restorānos? Šīs darbinieku ziņas tevi pārsteigs!

Viens no pirmajiem reklāmas saukļiem pat bija “Iedod mammai brīvu vakaru” (Give mom a night off), kas šķiet uzjautrinoši. Tomēr psihologi un mārketinga speciālisti ar to nodarbojas nepārtraukti, un McDonalds pavisam noteikti nav vienīgais šāds uzņēmums. Tā ir kā pavedināšanas spēle un pircēju apmuļķošana, lai viņi pirktu produktus. Viņi saņem miljonus, lai noskaidrotu, kā manipulēt ar cilvēkiem un piekļūt viņu zemapziņai. Psiholoģija tiek pielietota reklāmas industrijā jau kopš pagājušā gadsimta 20. gadiem.

Dažkārt tirgus izpētes rezultātos ir redzams, ka bērni spēj atpazīt zīmolu logo pat pirms atceras savu vārdu. Ar McDonalds tas ir pilnīgi iespējams, jo šis restorāns daudzviet pasaulē it ļoti populārs.

McDonalds dibinātājs Reimonds (Rejs) Kroks pat izmantoja uzņēmuma lidmašīnu, lai izpētītu, kur atrodas baznīcu torņi, un izvietoja restorānus to tuvumā, lai pircējos raisītu drošības un pamatīguma sajūtu.

Piekļūstot jaunāko apmeklētāju vēlmēm, tiek izmantotas vēl arī citas metodes. McDonalds restorānos ļoti bieži ir krāsaini rotaļu laukumi, ēdiens ir gan sāļš, gan salds, un nedrīkst aizmirst arī par slaveno klaunu, un, visbeidzot, “Happy Meals” komplektos, kas domāti bērniem, tiek iekļautas arī “bezmaksas” rotaļlietas.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Uzdrošinies, sper soli un piepildi savus sapņus! https://goo.gl/MQAn8g</cite>

    Vari ticēt horoskopiem, vari ticēt kam citam. Bet – lai kaut kādu rezultātu sasniegtu, kaut kas jādara. Ja neko citu – vismaz nopērc sev loterijas biļeti.
    Pirmā iemaksa par labu auto, dzīvokļa kredītmaksājums, dāvanas tuviniekiem, ballīte ar draugiem, atvaļinājums ar ģimeni siltzemju kūrortā, varbūt studiju maksa Universitātē vai iemīļotā sporta nodarbības lielajam bērnam – tas viss ir tepat blakus. Kas teica, ka nevar sasniegt zvaigznes? Vai mēģināsi pasniegties pretī savas Veiksmes pastieptajai rokai?

Leave a Comment