Recepte mascarpone pagatavošanai mājās
Sastāvdaļas:
450 ml trekns saldais krējums (30 %);
1 ēdamkarote citrona sula (1/2 vidēja citrona).
Pagatavošana:
Uzkarsē krējumu līdz aptuveni 88 grādiem. Pievienojiet citrona sulu un, maisot, turiet katlu uz karstuma vēl 5 minūtes. Temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 90 grādus. Tad ļaujiet maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai (30-45 minūtes).
VIDEO:
Ievieto marli, kas salocīta vairākās kārtās, un pārlej katla saturu. Liek ledusskapī, lai pilnībā notecinātu 8-12 stundas. Iegūto mascarponi pārlej plastmasas traukā, un sūkalas var izmantot saviem iecienītākajiem konditorejas izstrādājumiem.
Atcerieties, ka mājās gatavotu itāļu sieru vajadzētu uzglabāt ne ilgāk kā nedēļu.
Tevi noteikti interesēs
- Rīgā mani apturēja likumsargi un lūdza mani pārkāpt ceļu noteikumus un beigās man atnāca sods: stāstu kas notika
- Pēc šī incidenta es vairs nekad nepalīdzēšu svešiniekiem izņemt naudu no bankomāta
- Amerikānis apprecot latviešu meiteni nezināja, ka pēc kāzām viņam nāksies atteikties no kāda produkta
- Austrāliešu ģimene pārcēlās uz Latviju: viņiem bija grūti pierast pie konkrētām lietām ko mēs darām
- Kā kaķi zina, ka viņu saimnieks drīz atgriezīsies mājās
- No 29.oktobra vakara laikapstākļi kardināli mainīsies ”Priekš rudens mēneša tas ir netipiski”









