Recepte mascarpone pagatavošanai mājās
Sastāvdaļas:
450 ml trekns saldais krējums (30 %);
1 ēdamkarote citrona sula (1/2 vidēja citrona).
Pagatavošana:
Uzkarsē krējumu līdz aptuveni 88 grādiem. Pievienojiet citrona sulu un, maisot, turiet katlu uz karstuma vēl 5 minūtes. Temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 90 grādus. Tad ļaujiet maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai (30-45 minūtes).
Ievieto marli, kas salocīta vairākās kārtās, un pārlej katla saturu. Liek ledusskapī, lai pilnībā notecinātu 8-12 stundas. Iegūto mascarponi pārlej plastmasas traukā, un sūkalas var izmantot saviem iecienītākajiem konditorejas izstrādājumiem.
Atcerieties, ka mājās gatavotu itāļu sieru vajadzētu uzglabāt ne ilgāk kā nedēļu.
Tevi noteikti interesēs
- Kad pieķēru sievu, pārcēlos uz vectēva māju Latgales nomaļā ciemā; pat sapņos neredzēju, kas mani tur sagaidīs
- Dienesti lūdz iedzīvotājiem nedoties uz parkiem un kapsētām: bīstamība galvenokārt šajā Latvijas pilsētā
- Kompānija Tele2 paziņo būtiskus jaunumus par izmaksām klientiem, kuri stāsies spēkā no 1.marta
- Agnese atnāca bez dāvanas un mana dēla dzimšanas dienu – patiesais iemesls man šķita dīvains
- “Beidz šo savu uzņēmējdarbību” – mans vīrs Artis mainījās, kad uzzināja par manām aktivitātēm
- Es nolēmu nedēļu nemazgāt traukus un netīrīt pēc viņa; piektajā dienā viņš jautāja: “Vai mūsu kalpotāja pameta darbu?”










