Recepte mascarpone pagatavošanai mājās
Sastāvdaļas:
450 ml trekns saldais krējums (30 %);
1 ēdamkarote citrona sula (1/2 vidēja citrona).
Pagatavošana:
Uzkarsē krējumu līdz aptuveni 88 grādiem. Pievienojiet citrona sulu un, maisot, turiet katlu uz karstuma vēl 5 minūtes. Temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 90 grādus. Tad ļaujiet maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai (30-45 minūtes).
VIDEO:
Ievieto marli, kas salocīta vairākās kārtās, un pārlej katla saturu. Liek ledusskapī, lai pilnībā notecinātu 8-12 stundas. Iegūto mascarponi pārlej plastmasas traukā, un sūkalas var izmantot saviem iecienītākajiem konditorejas izstrādājumiem.
Atcerieties, ka mājās gatavotu itāļu sieru vajadzētu uzglabāt ne ilgāk kā nedēļu.
Tevi noteikti interesēs
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs
- Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par populāro šovu “Saimnieks meklē sievu” pēc astoņiem nostrādātiem gadiem
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu










