Maiga itāļu mascarpone: viegla un budžetam draudzīga recepte, ko pagatavot mājās

Recepte mascarpone pagatavošanai mājās

Sastāvdaļas:

450 ml trekns saldais krējums (30 %);

1 ēdamkarote citrona sula (1/2 vidēja citrona).

Pagatavošana:

Uzkarsē krējumu līdz aptuveni 88 grādiem. Pievienojiet citrona sulu un, maisot, turiet katlu uz karstuma vēl 5 minūtes. Temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 90 grādus. Tad ļaujiet maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai (30-45 minūtes).

Ievieto marli, kas salocīta vairākās kārtās, un pārlej katla saturu. Liek ledusskapī, lai pilnībā notecinātu 8-12 stundas. Iegūto mascarponi pārlej plastmasas traukā, un sūkalas var izmantot saviem iecienītākajiem konditorejas izstrādājumiem.

Atcerieties, ka mājās gatavotu itāļu sieru vajadzētu uzglabāt ne ilgāk kā nedēļu.

Leave a Comment