Maigs, pufīgs, mutē kūstošs un ne grama miltu: šis ir garšīgākais biezpiena sacepums, kādu jebkad biju baudījis! Recepti man iedeva drauga mamma

2. Atdaliet olas dzeltenumus un baltumiem. Dariet to uzmanīgi. Baltumus ielieciet uz brīdi ledusskapī.

3. Dzeltenumus pievieno traukā biezpienam un pienam. Pievieno vaniļas cukuru vai ekstraktu (atcerieties, ka ekstraktam ir spēcīgāka garša!).

4. Visus produktus sajauciet traukā. Dariet to, izmantojot blenderi, tad masa būs viendabīga. Ja jums nav blendera, ieteicams biezpienu izspiest caur sietu ar karoti, lai tajā nebūtu gabaliņi. Jo ir svarīgi, ka masa ir viendabīga.

5. Izņemiet no ledusskapja olu baltumus un saputojiet tos ar mikseri līdz “stingrai” un pufīgai masai. Atcerieties, ka baltumi jāsaputo kārtīgi – tas jādara vairākas minūtes, kamēr putas ir kārtīgas un stingras.

Lasi vēl: Kad ir mazliet biezpiena un dažas minūtes laika, es vienmēr gatavoju šo! Visa ģimene ir sajūsmā!

6. Pievienojiet saputotos baltumus traukā pie pārējām sastāvdaļām. Kad pievienosiet baltumus, dariet to pa daļām, izmantojot ēdamkaroti – lieciet pa vienai karotei un samaisiet pēc katras karotes. Pēc tam, kad visi baltumi ir pievienoti traukā, ņemiet palīgā silikona lāpstiņu un kārtīgi visu masu samaisiet.

7. Ja būsiet visu pareizi darījuši, mīkla būs ļoti viegla, gaisīga un diezgan šķidra. Tādai tai ir jābūt, jo, atcerieties, tajā nav miltu!

Foto – ekrānuzņēmums

8. Ņemiet piemērota izmēra cepamo formu. Šajā gadījumā tika izmantota silikona formiņa 20 x 7 cm. Ja jūs izvēlaties cita materiāla cepamo formu, apsmērējiet to pirms tam ar augu eļļu. Mīklu lejiet veidnē.

Tūkstošiem mājsaimniecību un uzņēmumi Latvijā var palikt bez kvalitatīva interneta

9. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 – 180 grādu temperatūrai un tad lieciet iekšā cepamo formu. Cepiet biezpiena sacepumu vismaz 40 līdz 50 minūtes. Iespējams, ka jums būs nedaudz jākoriģē laiks, atbilstoši savai cepeškrāsnij. Kā orientēties, kad sacepums ir gatavs? Uzmanīgi skatieties uz virskārtas garoziņu – tai ir jākļūst zeltainai.

10. Kad sacepums gatavs, pirms pasniegšanas to atdzesējiet! Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment