Pagatavošana
Vispirms sagatavo ābolus – sagriež tos mazos gabaliņos, pievieno mazliet citronu sulas un uz laiku atstāj.
Bļodā sakuļ olas un cukuru.
Tad pievieno majonēzi, olas, sodu, sāli un vaniļu. Visu samaisa līdz viedabīgai masai. Pievieno mīkstu sviestu un iesijā miltus. Mīklu samīca.
Formu ieziež ar sviestu un apkaisa ar nelielu daudzumu miltu.
Ābolus liek cepamajā formā un pārlej ar mīklu.
Liek formu cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.
Pirmajā pusstundā ieteicams neatvērt cepeškrāsns durvis, lai kūka nesakristos.
Tevi noteikti interesēs
- 4. oktobris mūsu senču ticējumos: šajā dienā nedrīkst doties uz mežu, jo tas nesolīja neko labuby Laura Andersone
- Turīgais Rīgas brālis atveda man uz laukiem savu veco drēbju skapi, bet tas, ko viņš pieprasīja pretī, mani nolika “uz pauzes”by Rinalds Bergmanis
- Eksperti atbild beidzot uz sarežģīto jautājumu: kāpēc kaķis kož savam saimniekamby Laura Andersone