Maizes ceptuves īpašniece atklāja, kāpēc viņa ābolu mīklai pievieno majonēzi

Majonēze ir populāra un bieži izmantota ēdienu piedeva, kas ir sastopama daudzās virtuvēs visā pasaulē. Šis biezs un krēmīgs mērce ir izgatavota galvenokārt no olu dzeltenumiem, augu eļļas, etiķa vai citrona sulas, sāls un garšvielām.

Tā ir universāla piedeva, kas tiek izmantota gan kā atsevišķs mērce, gan kā sastāvdaļa dažādu ēdienu gatavošanā.

Majonēzes garša un konsistence var atšķirties atkarībā no tās sastāvdaļu attiecībām un pievienotajām garšvielām. Dažreiz tā var būt viegli skāba, citreiz bagātīgi krēmīga. Tā ir arī daudzu citu mērcju pamata sastāvdaļa, piemēram, tērpu un remulādu.

Lai gan tradicionāli majonēze tiek izgatavota ar olām, ir pieejami arī alternatīvi varianti, piemēram, vegāniskā majonēze, kas izgatavota bez olu dzeltenumiem, bet gan izmantojot aizstājējus, piemēram, sojas piena vai citus emulgatorus.

Kopumā majonēze ir daudzveidīgs un daudzpusīgs piedeva, kas papildina daudzu ēdienu garšu, padarot tos bagātīgākus un baudāmākus.

 

Kādai jābūt ābolu pīrāga mīklai? Nepieredzējušām saimniecēm bieži vien ābolu pīrāgs ir sauss. No vienas puses šo problēmu var atrisināt mīklai pievienojot vairāk ābolu.

No otras puses, ne visiem šis risinājums patiks un tāpēc mēs piedāvājam citu izeju. Lai ābolu pīrāgs būtu pufīgs, gaisīgs un nedaudz mitrs, mīklai pievienojiet majonēzi.

Mīklas recepte ābolu pīrāgam

3 āboli
3 olas
1 glāze miltu
1 glāze cukura
3 ēdamkarotes majonēzes
šķipsna sodas
0,5 tējkarote sāls
3 ēdamkarotes sviesta
naža gals vaniļas
pūdercukurs dekorēšanai

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment