Mājas acāliju kopšana: noderīgi padomi

Kopšana ziedēšanas laikā

Ziedēšanas laikā augam nepieciešams daudz saules gaismas, svaigs gaiss un ūdens barošana. Gaismai jābūt izkliedētai, bez tiešiem saules stariem. Zieds negatīvi reaģē uz kustību, tāpēc iepriekš atrodiet tam piemērotu vietu.

Neaizmirstiet apsmidzināt, bet centieties, lai tas nenokļūtu uz pumpuriem. Profilaktiskie ziedi rūpīgi jānovērpj, lai acālija netērētu spēkus sēklām.

Turklāt ir jānoņem sausie kāti un neatvērtie pumpuri, kā arī jānoņem dzinumu galotnes. Ziedēšanas laikā baro ar superfosfātu.

Kopšana pēc ziedēšanas

Šajā periodā ir jāpievērš īpaša uzmanība ziedam: jāveic apgriešana, atdalot visus sausos dzinumus. Lai nenodarītu kaitējumu acālijai, visus zarus, kuros ziedi uzziedējuši, rūpīgi nogrieziet 45 grādu leņķī. Noņemiet vājos dzinumus un dzinumus ar dzeltenām lapām, kā arī saīsiniet lielos dzinumus, saretiniet augu.

Pavasara beigās ziedu pārstādīs lielākā traukā. Augam ir sekla sakņu sistēma, tāpēc labāk izvēlēties plašu, bet ne dziļu podiņu. Vēlams katru gadu pārstādīt jaunu ziedu, bet pēc 2-3 gadiem – nobriedušāku.

No septembra ieskaitot līdz martam augsne 2 reizes dienā jāmitrina un jāapsmidzina. Vasarā pietiek apsmidzināt reizi dienā.

Zieds parasti panes caurvēju. Tāpēc vasarā to var droši noglabāt dārzā ēnā, lai nepieļautu tiešu saules staru izgaismošanu.

Ja pareizi kopsiet mājas acāliju, ziemas periodā tā jums pateiksies ar sulīgu, ilgu ziedēšanu, īsās dienas rotājot ar košām krāsām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment