Mājās pagatavojams saldējums no olu baltuma. Ideāls našķis karstā laikā

Kā pagatavot saldējumu mājās, ja nav saldējuma mašīnas? Ir vairāki veidi, vienīgi jāņem vērā, ka šādi saldējums gatavosies ilgāk. Pastāstīsim lielisku recepti plombīra saldējumam, kas atgādinās bērnības garšu.

Kā pagatavot saldējumu mājās

Ierasts, ka saldējumu gatavo no olu dzeltenumiem. Piedāvājam vienkāršāku recepti – saldējumu pagatavot no olu baltumiem.

Sastāvdaļas:

  • 3 olu baltumi
  • 3 ēdamkarotes cukurs
  • 150 ml saldais krējums

Pagatavošana:

Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumiem jābūt siltiem, tāpēc labāk vispirms paturēt olas siltā ūdenī vai vairākas stundas istabas temperatūrā.

Aukstu saldo krējumu saputo ar mikseri, līdz tas dubultojas apjomā.

Olu baltumus saputo ar cukuru stingrās putās. Lai nesajustu cukura kristālus, varat cukura vietā izmantot sīrupu.

Ar silikona lāpstiņu sajauciet sakultos olu baltumus ar saldo krējumu un ielejiet masu plastmasas traukā.

Ielieciet saldējuma trauku saldētavā uz 3-4 stundām. Gatavs.

Ja jums ir saldējuma mašīna, tad vienkārši atstājiet tajā sagatavoto saldējumu uz 2-3 stundām. Saldējuma pagatavošana bez saldējuma aparāta prasa ilgāku laiku, taču tajā nav nekā sarežģīta. Masu vajag izņemt un ik pa laikam apmaisīt, lai būtu pēc iespējas mazāk ledus kristāliņu. Temperatūrai saldētavā jābūt no -15 līdz -20 grādiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment