Māju bija paredzēts nojaukt, jo tajā vairs nevarēja uzturēties. Tad tai klāt ķērās restaurētāji

Māju cēla karalienes Annas laikmeta stilā, kas pazīstams arī kā baroks. Stils, kam raksturojama elegance ar stingru konservatīvismu. Tāds greznums patiks ikvienam!

Arī mājas iekšienē restaurētāji ir pastrādājuši uz nebēdu. Viņi atjaunoja visu, kas reāli bija atjaunojams, bet tas, kas nebija, tika aizvietots ar replikām.

Parkets no pieciem dažādiem koku veidiem, mozaīkas logi – neaprakstāms skaistums!

Iekštelpu dekorācijas speciāli izveidoja tā, lai mājai piešķirtu senlaicīgu atmosfēru, tajā pašā laikā saglabājot arī mājīgumu.

Katrai istabai ir sava tematika un krāsu gamma. Piemēram, virtuve izveidota rozā nokrāsās.

Virtuvi vien var vērot stundām!

Protams, ka mājā pieejamas arī visas mūsdienu ekstras un ērtības, lai gan arī vēsturiskie elementi ir saglabāti. Sajūta, atrodoties šajā mājā, rada vēlmi paņemt rokās kādu grāmatu un ieritināties dīvānā to lasīt.

No visām mājā esošajām istabām kopā ir piecas guļamistabas, kur katrai no tām ir savs stils, krāsu gamma un atmosfēra.

Šobrīd māja ir izveidota kā vēsturiska viesnīca, kas ideāli piemērota tūristiem.

Var jau iedomāties, cik mājīgi bija šeit dzīvot arī agrāk, jo pat bēniņi ir tik omulīgi, ka tā vien gribas tur apmesties uz dzīvi.

Kas zina, ko šīs mājas vietā būtu uzcēluši zemes īpašnieki. Taču vienu gan varam teikt – diez vai jaunceltne būtu tik mājīga un jauka kā šī atjaunotā māja. Ļoti patīkami, ka vēsturiskās celtnes izlemj atjaunot, nevis nojaukt līdz ar pamatiem.

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment