Makaroni līdz šim tikuši uzskatīti par diētas ievērotāju lielāko biedu, gluži tāpat kā baltmaize.
Pastāv uzskats, ka makaronu lietošana uzturā veicina aptaukošanos. Bet kā ir patiesībā?
Tāpēc zinātnieki veica pētījumu, lai noskaidrotu patiesību!
Plašā pētījumā tika analizēti 23 000 cilvēku ēšanas paradumi divos dažādos Itālijas reģionos.
Dalībniekiem vajadzēja pierakstīt visu, ko viņi ēd ikdienā un vēlāk pierakstītos datus apkopoja zvanu centra operatori.
Cilvēku apēstais makaronu daudzums tika standartizēts un salīdzināts ar ĶMI, vidukļa un gurnu apkārtmēru.
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu pētījuma rezultātus:
Tevi noteikti interesēs
- Nedz betonēju, nedz mūrēju… Lieveni uztaisīju citādi – vēl labāk: es rādu fotoattēluby Rinalds Bergmanis
- Tomāti nogatavosies dažu dienu laikā: agronoms iesaka “recepti”, kas palīdzēs ātrāk novākt jau gatavus tomātusby Laura Andersone
- Kā tikt galā ar lakstu puvi: 5 pārbaudīti līdzekļi tomātu un kartupeļu glābšanaiby Rinalds Bergmanis