Mākslas galerijā “Antonija” notiks Līgas Kalniņas personālizstāde “Aurum”

Otrdien, 15.novembrī, plkst.17 klasiskās mākslas galerijā “Antonija” tiks atklāta mākslinieces Līgas Kalniņas personālizstāde “Aurum”.

Par to informēja galerijā. Pēdējos piecos gados tapušās lielformāta gleznas aicina skatītāju ieskatīties laikmetīgo liecību mozaīkā. Šos gabalus var interpretēt dažādos veidos, un tie piedāvā unikālu skatījumu uz pašreizējo sabiedrības stāvokli.

Pārrunājot Ķemeru arhitektūru un piejūras radošo vidi, tiek risinātas sociālās problēmas. Mākslā “aurum”, kas latīņu valodā nozīmē “zelts”, ietver tā radīšanai ieguldīto laiku un pūles, kas savā ziņā ir nenovērtējams un tāpēc ļoti īpašs. Laiks mūs pārbauda dažādos veidos. Jo tēla spēks ir nauda, ​​vara un slava, bet laiku nevar nopirkt ne par zeltu, ne naudu.

Mākslinieks atzīst, ka viņiem ir pienākums apšaubīt redzēto. Izstādē skatāmas lielformāta gleznas, kas tapušas laikā no 2017. līdz 2022. gadam. Kalniņa dzimusi 1990. gadā Rīgā, Latvijā. Mākslinieces interešu lokā ir reālisms, tostarp ainavas, arhitektūra, portreti un kolāžas ar dekoratīviem elementiem, piemēram, zelta un sudraba lapām.

Viņi izmanto arī karstās līmes faktūras, lai radītu interesi par savu darbu. Kalniņu interesē izteiksmes dziļums, skaidrība, monumentālās formas, telpas, mēroga un ātruma izpēte. Autores mērķis mākslā ir radīt savu unikālo šī laika stāstu, tverot pārlaicīgas emocijas un kaislības. Pēdējos gados māksliniece strādā pie ilgtermiņa projekta, dokumentējot Ķemeru kultūras pieminekļus.

Māksliniece 2017. gadā ieguvusi mākslas maģistra grādu mākslas zinātnē Latvijas Mākslas akadēmijā un mākslas maģistra grādu pedagoģijā Latvijas Universitātē 2015. gadā. 2009. gadā viņi absolvēja arī Jūrmalas Mākslas skolu. Kopš 2005. gada man ir tas gods piedalīties daudzās izstādēs. Notika 2009. gada pirmā personālizstāde.

Līdz šim šis dalībnieks ir piedalījies vairāk nekā 30 grupu izstādēs. Esmu Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 2018. gada. Autora darbi glabājas Latvijas Mākslinieku savienības muzeja krājumā. Mākslinieks, kura darbus augstu vērtē gan kritiķi, gan publika. 2019. gadā biju mākslas rezidencē Zvārtavas pilī.

Esmu tiešsaistes rezidences Indijā dalībnieks projektā “Art for change” 2020. gada rudenī. Mākslas projekta “Postcard Perspectives” dalībniece Oklahomā, ASV 2020. un 2021. gadā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment