Mana greznā dzīve un bailes ar pasaulē slavenāko narkotiku karali – Pablo Eskobara dēla stāsts

1aa
Viens no daudzajiem Pablo Eskobara mitekļiem

Zēna izbīļa pamatā bija bailes par savu un viņa tēva, miljardiera un noziedzības barona, Pablo Eskobāra drošību – tajā laikā viņš bija visbīstamākais narkobarons, kurš bija iesaistījies ilgā un asiņainā karā ar konkurējošām narkotiku tirdzniecības bandām Kolumbijā.

Marokvins tagad ir 38 gadus vecs un viņš uzauga laikā, kad viņa tēvs bija septītais pasaulē bagātākais cilvēks, un pēc Forbes datiem, viņa tēvam piederēja 25 miljardi Eiro.

Marokvins, kas nomainīja savu vārdu un uzvārdu, iepriekš bija Huans Pablo Eskobārs. Viņš atceras, ka viņa tēva īpašumā atradās vesels retro automašīnu autoparks, bijuši kalpotāji, peldbaseini un eksotiski dzīvnieki, ieskaitot pat ziloņus.

Viņš plašāk visu bērnībā pieredzēto bagātību apraksta grāmatā „Pablo Eskobārs: Mans tēvs”.

Autobiogrāfija kļuva par bestselleru Latīņamerikā. Viņu mājās tika rīkotas trakas ballītes, kurās pinatas tika piebāztas pilnas ar desmitiem tūkstošiem dolāru. Lai izpatiktu bērnu vēlmēm, uz ātrās ēdināšanas restorāniem tika sūtīti helikopteri, mājās bija privāts vēršu cīņu stadions, kā arī helikopteru nolaišanās laukums.

1a
Eskobara mājā bija pat privātais zoodārzs

Līdzās Marokvina fantāziju pasaulei, viņš atsauc atmiņā arī nodevību un nāvi, kā arī Ekobāra nepastāvīgo uzvedību.

Viņš pastāstīja, ka kokaīna barons kalnu bunkurā, slēpjoties no uzbrucējiem, lai sasildītu savu meitu, Manuelu, sadedzināja līdzi paņemtās 2 miljonu ASV dolāru paciņas.

Tajā laikā, Eskobārs bija tik uztraukts par drošību, ka iegādājās taksometru kompāniju, lai uzzinātu, kad nelūgti viesi ieradās viņa dzimtajā pilsētā.

Marokvins atzina, ka ik pēc divām dienām, viņi tika pārvietoti uz kādu no 15 viņu ģimenei piederošiem slēpņiem visā pilsētā.

Bērniem tikai aizsietas acis, lai tie nezinātu, kur atrodas slēpņi, un nespētu šo informāciju atklāt, ja viņi tiktu spīdzināti.

Eskobārs savu dēlu ar narkotikām iepazīstināja jau deviņu gadu vecumā. Viņš atzinās, ka ir pamēģinājis visas narkotikas, izņemot heroīnu.

„Mans tēvs nav persona, kas ir jāatdarina. Viņš mums parādīja ceļu, kuru mums nekad nevajadzētu iet, jo tas ir pašiznīcības ceļš, tā ir vērtību zaudēšana, tā ir vieta, kurā dzīvības vairs nav svarīgas,” Marokvins apgalvo.

„Man bija dīvaina privilēģija, būt par Pablo Eskobāra dēlu. Man viņš bija lielisks tēvs. Man ir tūkstošiem vēstuļu, kurās viņš man sniedz padomus… iedrošina mani izglītoties, būt labam cilvēkam un atturēties no narkotiku lietošanas.”

„Mans tēvs pat ir draudējis nogalināt savus darbiniekus, ja tie uzdrīkstēsies manā klātbūtnē smēķēt marihuānu.”

Kad Marokvins bija 11 gadus vecs, viņu mājās uzsprāga mašīnai piestiprināts spridzeklis. Šis gadījums lika viņa mātei lūgties, lai Eskobārs pārstāj iesaistīties notiekošajā. Tomēr, Eskobārs jau bija sasniedzis punktu, no kura nav iespējams atgriezties.

Lai arī Eskobārs bija ASV un Kolumbijas valdības ienaidnieks, viņš daudziem Medelinas iedzīvotājiem bija varonis, jo viņš nabadzīgajiem dalīja naudu.

Viņa dēls atklājis, ka miljardieris pat apmaksājis futbola laukumu būvniecību nabadzīgākos reģionos, lai bērni varētu nodarboties ar sportu un netiktu iesaistīti narkotiku tirdzniecībā.

Līdz 1989. gadam, Eskobārs sasniedza augstāko varas virsotni, viņš pārdeva 80% no pasaulē pieejamā kokaīna, spridzināja valdības ēkas un tiek lēsts, ka viņš nogalinājis vairākus tūkstošus cilvēku.

Tomēr, 1993. gadā bēdīgi slaveno Eskobāru nošāva policijas speciālā vienība, kas darbojās, lai atrastu un nogalinātu Eskobāru.

Marokvins ir pārliecināts, ka viņa tēvu nenogalināja policijas apšaudē, bet, ka viņš pats izplānojis savu nāvi, kā arī laupījis sev dzīvību.

Pēc tēva nāves, viņa ģimenei vairs nekas nepiederēja, viņiem bija viss jāsāk no jauna, bet Marokvins par to ir pateicīgs.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">MILDA BREIVA</cite>

    Kā kāds var masu slepkavu nosaukt par jebkā “karali” ?! Tādu pašu vērtību : “negodīga un viegla nauda” piekopēji?

  • <cite class="fn">http://lotoguru.eu</cite>

    Pirmā iemaksa par labu auto jau šogad? Izsmalcināta rotaslieta mīļotajai sievietei, dāvanas tuviniekiem, traka Jaungada ballīte draugu lokā un nedēļas atvaļinājums kādā no slēpošanas kūrortiem? Tu arī to vari! Piepildi savus slēptākos sapņus.

Leave a Comment