Ja jums kārojas kaut kas patiešām gards, nav obligāti jāiet uz veikalu. Var pagatavot tik izcilu gardumu, ka būsiet pārsteigts, ka to var uztaisīt vienkārši mājās.
Šī recepte ir viena no labākajām, kas ir manas omītes pierakstos. Ar šo smalko desertu esmu lutinājusi gan ciemiņus, gan savu ģimeni, gan draugus. Turklāt jums būs vajadzīgi tikai daži produkti, kas nepavisam nav dārgi. Un tagad rudenī, kad vēl ir rudens ābolu laiks – šis ir vislabākais, ko vispār varat iedomāties.
Sastāvdaļas:
Āboli – 4 līdz 5 gab.
Biezpiens – 100 līdz 150 grami
Olas dzeltenums – 1 gab.
Rozīnes (ja vēlaties) – 1 ēdamkarote
Medus – 1 ēdamkarote
Kanēlis
Pūdercukurs – pēc vēlēšanās
Lasi vēl: Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, ir veiksmes pavadīti visu viņu dzīvi
Pagatavošana:
1. Ābolus rūpīgi jānomazgā. Mizot nevajag. Āboliem tikai jāizņem serdes un sēklas.
2. Ābolu pildījumam – sajauciet biezpienu ar medu, olu dzeltenumu un kanēli. Ja vēlaties, medu varat aizstāt ar cukuru. Piemēram, ja jums medus negaršo vai nav tas mājās. Tomēr gardāk izdodas, ja tomēr lietojat medu.
3. Biezpienu var sablenderēt, lai iegūtu vienmērīgāku un daudz krēmīgāku konsistenci. Pēc tam varat pievienot rozīnes, ja vien vēlaties un visu kārtīgi samaisiet.
4. Ņemiet ābolus un pildiet tos ar biezpiena sagatavoto maisījumu. Lieciet pildītos ābolus cepamtraukā un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.
5. Cepiet aptuveni 35 līdz 40 minūtes. Pēc vēlēšanās, kad āboli gatavi, varat tos apslacīt ar medu vai arī pārkaisīt ar pūdercukur.
Labu apetīti!