Manā lauku mājā bija īsta peļu invāzija, līdz atradu labāko humāno risinājumu, lai ar viņām tiktu galā

Kad vasarā ierados lauku mājā, biju nepatīkami pārsteigta, ka tā ir kļuvusi par patvērumu pelēm, kuras, meklējot siltumu un barību, slēpjas mājas spraugās.

Nav nekas neparasts, ka pele atrodas lauku mājā jebkurā gadalaikā. Pelēm ir ļoti attīstīta oža, un tās lieliski dzird, kurā mājā ir garšīgs ēdiens. Un viņas ēd gandrīz visu, ko var sagrauzt. Bet kā ar tām tikt galā? Parunāsim šodien!

Peles mājā

Vienkāršākais veids, kā atpazīt peles klātbūtni mājā, ir pēc tās ekskrementiem. Viņa tos atstāj visā savā maršrutā. Pēc izskata tie atgādina rīsu graudus, tomēr tie ir melni vai brūni. Ja kādā mājas vietā to ir vairāk nekā citur, tas nozīmē, ka peles ala ir kaut kur ļoti tuvu.

Vēl viena zīme, ka mājā ir iekļuvusi pele, ir nelielas koduma pēdas uz avīzēm, kartona kastēm, koka priekšmetiem, vaska un ziepēm. Maisus un kastes ar graudaugiem vai sēklām arī var sagrauzt peles. Vārdu sakot, visam, ko var grauzt, būs raksturīgas koduma pēdas.

Un, protams, troksnis naktīs. Peles ir nakts dzīvnieki, kas meklēs pārtiku līdz pat saules ausmai. Tātad, ja jums ir viegls miegs, jūs noteikti dzirdēsit klusu šalkoņu stūrī.

Kā tikt galā ar pelēm

Kā tikt galā ar nelūgto viesi mājā? Atradu drošu veidu, kā atbrīvoties no pelēm mājā. Tas ir absolūti drošs cilvēkiem un mājdzīvniekiem, taču pele aizbēgs no jūsu mājām.

Lasi arī: Kāpēc pieredzes bagāti dārzkopji aprok savā dārzā 5 litru ūdens pudeli

Šī metode ir maz zināma, taču pēdējā laikā tā ir kļuvusi populārāka tās efektivitātes dēļ. Atliek vien izkaisīt pa māju spēcīgi smaržojošus garšaugus. Šie augi ietver piparmētru, vērmeles, kumelītes, kinzu. Un ir arī piemērota melnsakne un savvaļas rozmarīns.

Garšaugus var izklāt gan sakaltētus, gan svaigus. Viņu aromātam ir liela ietekme uz pelēm, un tās atstāj māju. Ja galu galā peles pēc kāda laika atgriežas mājā, tad jūs varat stādīt šos augus ap māju. Tādējādi tiks iegūta sava veida barjera, kuru peles nevarēs pārvarēt.

Protams, pele mājā vienmēr ir nepatīkama parādība. Bet dzīvas būtnes iznīcināšana arī nav īpaši laba. Tāpēc šāds humāns veids ir iemīļots dzīvnieku tiesību aizstāvju un savvaļas dzīvnieku mīļotāju vidū. Viņi aktīvi veicina tā izmantošanu. Pārbaudīju, tas patiešām ir efektīvi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment