Pūpolu svētdiena ir vieni no gada jaukākajiem svētkiem, kad pie brokastu galda sanākt visai ģimenei. Šie salāti lieliski iederēsies uz jūsu svētku galda, ievērojot arī vislabākās latviešu paražas.
Šajos salātos figurē vairāki produkti, kas tradicionāli tiek uzskatīti par raksturīgiem Pūpolsvētdienai un Lieldienām, piemēram, olas. Taču apvienojot tās kopā ar citiem produktiem, izdodas patiešām garšīgi, veselīgi un sātīgi brokastu salāti.
Lai tie izdotos garšīgi, sekojiet instrukcijai “soli pa solim:
1. Liek vārīties olas un novāra tās līdz cieti vārītām (vārīšanas laiks apmēram 10 minūtes). Pēc tam ļauj tām atdzist, noloba mizu un smalki tās sagriež vai sarīvē.
2. Jums jānopērk gatavs, mīksts avokado. Tas jānomizo un mīkstums jāsagriež smalkās, plānās šķēlītēs. Pēc tam ar dakšiņu jāsaspaida. Lai avokado nekļūtu brūns, jāpiespiež tam pāri nedaudz citronu sulas.
4. Nomizo gurķi un sasmalcina nelielos gabaliņos. To pašu izdara ar tomātu un sarkano sīpolu – viss jāsagriež smalki. Arī zaļumus sasmalcina smalki.
Lasi vēl: “Tas bija kaut kas šausmīgs…”: dziedātāja Samanta Tīna piedzīvojusi nepatīkamu situāciju tepat Latvijā
4. Lielā bļodā samaisa visas sastāvdaļas: olu, avokado, gurķi, tomātu, sīpolu, zaļumus. Un visbeidzot, visu sajauc ar mērci, ko gatavo šādi: 2 ēdamkarotes krējums, 3 ēdamkarotes majonēze un 1 tējkarote Dižonas sinepes. Visu kārtīgi samaisa un salāti ir gatavi.
Ja vēlas, tos var dekorēt ar olu (ko sagriež četrās lielās šķēlēs vai zaļumiem)!
Precīzas sastāvdaļas:
2-3 olas
1 liels vai 2 nelieli avokado
1 paliels tomāts
1 garais gurķis
1 sarkanais sīpols
Sauja zaļumu – lociņi, dilles
1 tējkarote sinepes
2 ēdamkarotes krējuma
3 ēdamkarotes majonēzes
Sāls un pipari – pēc garšas