Mana vanna mirdz kā jauna. Vīrs ieteica vienkāršu metodi: tagad to tīru tikai šādi!

Par šo vannasistabas tīrīšanas metodi uzzināju no sava vīra, bet viņam par to pastāstīja uzkopšanas kompānijas darbinieces, kuras šo paņēmienu izmanto, lai uzturētu tīrību dušas kabīnēs.

Uzkopšanai viņas neizmanto hloru un citus spēcīgas iedrabības līdzekļus, taču notīrīt ziepju pēdas un dezinficēt dušas telpas nepieciešams regulāri.

Šī metode ir vienkārša un ātra, bet ļoti efektīva:

Uzklājam veļas ziepes uz sūkļa, varam lietot šķidrās ziepes, bet varam izmantot arī saimniecības ziepju gabaliņu – tas neietekmē rezultātu.

Ziepēm pa virsu uz sūkļa uzlejam nedaudz etiķa un citronskābi, vajadzēs apmēram tējkaroti.

Pēc tam, kad uz sūkļa iegūtais maisījums ir saputojies, ar to iztīrām vannu.

Reakcija ir acumirklīga, netīrumi sāk atdalīties no vannas sienām un noplūst dibenā. Nav nepieciešams stipri berzēt, pat tad, ja tīrīšana veikta jau sen. Pēc sastāva uzklāšanas to var uzreiz noskalot ar tīru ūdeni no lejkannas.

Metode ir vienkārša, bet efektīva, to var izmantot gan ikdienas kopšanai, gan veicot ģenerālo tīrīšanu. Līdzekļa sastāvdaļas tiek galā gan ar netīrumiem, gan kaļķakmeni.

Manā tīrīšanas arsenālā ir arī maigāka metode. Notīrīt santehniku var ar lētu zobu pastu. Pastu uzklāj uz samitrināta sūkļa un ieberzē vannu.

Periodiski nepieciešams atkārtoti samitrināt sūkli un pievienot pastu, bet īpaši netīrās vietās pielikt spēkus un labi ieberzēt. Pēc tam atliek līdzekli tikai noskalot.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment