Mana vectētiņa recepte -garšīgi un ātri pagatavojami kartupeļu pīrādziņi: mīklas maz, pildījuma daudz

Foto – ekrānuzņēmums

Mājās gatavoti ēdieni vienmēr ir garšīgi un apetīti rosinoši. It īpaši, ja tie nākuši no jūsu ģimenes recepšu kladītēm.

Šī recepte ir unikāla – tā garšo visiem – sākot no maziem bērniem, beidzot ar kungiem un dāmām gados. Ja gribat pagatavot ātru, sātīgu uzkodu, pievērsiet uzmanību šai receptei. Šie pīrādziņi ir lielisks risinājums, ja pēc pusdienu vai vakariņu gatavošanas pāri palicis kartupeļu biezenis.

Pīrāgi izdodas aromātiski, maigi un vienkārši kūst mutē. Turklāt pagatavošana ir “viens divi un gatavs”! Kas nav mazsvarīgi – receptes sastāvdaļas nav “akmenī cirstas” un tās lieciet pēc savām garšas kārpiņām – kā nu kurš vēlas!

Kūkas “Šarlotes” un pīrādziņu vietā: maigi, aromātiski ābolu cepumiņi – par kapeikām var izcept veselu lērumu (recepte)

Sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

Kartupeļu biezenis
Zaļie lociņi
Biezpiens
Siers
Skābais krējums
Olas
Milti
Sāls, pipari

Lietuvas dabas vērotājs atklāja kādas zīmes novembrī jāvēro, lai varētu paredzēt cik barga būs ziema

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Zaļumus smalki sasmalciniet Sieru sarīvējiet uz rupjās rīves.

2. Ja jums ir jau gatavs kartupeļu biezenis – jauki. Ja nav – novāriet kartupeļus līdz gatavībai, tos sasmalciniet, pievienojiet sagrieztos lociņus, biezpienu un garšvielas.

Lasi vēl: Sen aizmirsta recepte gardiem salātiem bez majonēzes

3. Pēc tam sajauciet mīklu – krējums, olas, milti, sāls. Visu sajauciet līdz veidojas viendabīga masa.

4. Ar rokām no iegūtās masas veidojiet nelielas bumbiņas (līdzīgas kotletēm). Mērciet tās mīklā un lieciet cepties iepriekš uzkarsētā pannā, kurā ielieta augu eļļa. Cepiet uz vidējas uguns no abām pusēm līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Kopā palikušas vairs tikai dažas dienas…. Bijušās ministres Lindas Mūrnieces ģimenē patiešām skumjš notikums

5. Kad pīrādziņi gatavi, uzlieciet uz papīra salvetes, lai notek liekais eļļas daudzums.

Labu apetīti!

Leave a Comment