Mana vīra radinieki no Ukrainas man iemācīja, kā pagatavot gardu “Poltavas” boršču: gatavoju pirmo reizi un pat nedomāju, ka mani varētu pārsteigt

Mūsu ģimenē boršču gatavo bieži, bet šī ir pirmā reize, kad to pamēģināju, un man tas ļoti garšoja, es pat nedomāju, ka varētu būt pārsteigta. Droši vien katra saimniece vismaz reizi mūžā ir gatavojusi boršču, un katra to gatavo atšķirīgi.

Kā saka, katram ir “savs” borščs, un katrs to uzskata par pareizu, bet visu pārējo pat nav tiesību saukt par boršču. Bet ticiet man, boršča pagatavošanas recepšu ir ļoti daudz, un šodien es vēlos dalīties ar jums ar interesantu variantu – tādu boršču man iemācīja gatavot mana vīra radinieki no Ukrainas.

Boršču sauc “Poltava”, un tā pagatavošanai ir nepieciešama zoss vai gaiļa gaļa, bet mūsdienās ir grūti atrast šādus gardumus, tāpēc es gatavoju no parastas vistas gaļas, un gribu teikt, ka tas sanāca ļoti garšīgi!

Es ieleju ūdeni trīs litru katliņā un ielieku tajā 400 gramus vistas gaļas, man bija vistas stilbiņi. Vistu vāru 50 minūtes un izņemu gaļu, kuru sadalīju sīkos gabaliņos.

Tad es paņemu 300 gramus kartupeļu, un sagriež tos mazos kubiņos. Ielieku kartupeļus katliņā ar vistas buljonu.

Tad ņemu 400 gramus svaigu kāpostu un tos smalki sagriež. Kāpostus ielieku uzreiz pēc kartupeļiem.

Daudzi, protams, mēdz likt kāpostus gandrīz pašā vārīšanas beigās, bet es uzskatu, ka kāpostus vajadzētu gatavot kopā ar kartupeļiem, un tie, kam patīk kraukšķīgi, var pievienot borščam kāpostus 8-10 minūtes pirms vārīšanas beigām.

Kartupeļus un kāpostus vāru 15 minūtes un pievienoju vistas gaļu.

Paņemu vienu sīpolu, smalki sagriežu un apcepinu to pannā ar augu eļļu.

Lasi vēl: 5 augi, kuriem koksnes pelni ir ļoti kaitīgi- Neiznīcini savu ražu nezināšanas dēļ

Tad burkānus smalki sagriež un pievieno sīpoliem, burkānus var arī sarīvēt.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment