Mana vīra radinieki no Ukrainas man iemācīja, kā pagatavot gardu “Poltavas” boršču: gatavoju pirmo reizi un pat nedomāju, ka mani varētu pārsteigt

 

Cepiet  4-5 sīpolus un burkānus un pārceliet uz katla.

Tad paņemu vienu 200 gramu bietes, sagriežam to salmiņos un cepam pannā augu eļļā 5-6 minūtes, cepšanas procesā pievienojot:

sāli pēc garšas
cukuru – 1 tējkaroti.
tomātu pastu – 2 ēd.k. l.
etiķi – 1 ēd.k.

Kad bietes ir apceptas, es tās pārnesu katlā un vāru vēl 20 minūtes.

Lai borščs būtu skaists, es padalīšos ar nelielu noslēpumu. Gandrīz pašās vārīšanas beigās paņemu nedaudz biešu, apmēram 50 gramus, ne vairāk, un notrinu tās uz smalkas rīves, pievienoju bietes borščam, tad tas būs košs, piesātināts, skaistā krāsā.

Taču “Poltavas” boršču galvenā atšķirība no citiem borščiem ir tā, ka tie tiek gatavoti ar klimpiņām.

Tos pagatavo ļoti viegli un ātri: bļodā saputo 2 olas, pievieno 100 gramus miltu un 1/2 tējkarotes sāls. Visu kopā samaisu, mīklu pārnesu gatavošanas maisiņā un no tā veidoju mazas klimpas, kurus uzreiz pievienoju borščam.

Ar klimpām boršču vāru vēl 5 minūtes un pašās beigās pievienoju svaigus ķiplokus 2-3 daiviņas un dilles, samaisu un vāru 2 minūtes.

Mana ģimene bija sajūsmā par šo boršču, visiem ļoti garšoja!

Lasi vēl: Kāpēc Dagestānā ķiplokus uzglabā līdz pavasarim, bet mēs nezinām, kā to izdarīt, es parādu Dagestānas iedzīvotāju viltību

Pagatavojiet to arī jūs, esmu pārliecināta, ka nenožēlosiet!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment