Manas draudzenes šokolādes kūka, kas gatava 15 minūtēs: nekas nav vienkāršāks par šo recepti

Foto – ekrānuzņēmums

Dažreiz cilvēkiem šķiet, ka, lai pagatavotu super garšīgu desertu, ir vajadzīgs virtuvē pavadīt stundām ilgi. Jā, dažreiz tā ir, bet – ne vienmēr! Šī recepte ir gatava apmēram 15 minūtēs, un nav pat nekas jācep.

Ticiet vai ne, bet izdodas īsta kūka – ar gardu krēmu, šokolādes glazūru. Bet recepte tik vienkārša, ka ar to tiks galā jebkurš. Pat mana draudzene, kura uz gatavošanu parasti ir visai kūtra, tomēr šī recepte viņai izdodas lieliski.

Lai pagatavotu šo desertu, nevajag ne cepeškrāsni, ne karstumu, un šokolādes cepumu un maigā krēma kombinācija pārsteigs ikvienu, kas to pagaršos. Parasti neviens pat iedomāties nevar, cik viegli to ir pagatavot. Un dekorēt to varat ar svaigiem un aromātiskiem augļiem!

Tātad, ja jums ciemos piesakās negaidīti viesi un jūs gribat viņus palutināt ar desertu – lieciet galdā šo!

Foto – ekrānuzņēmums

Sastāvdaļas:

Šokolādes cepumi (varat izmantot arī Selga brūnos cepumus – tie iederas lieliski) – 350 grami;
25% skābais krējums – 450 grami;
Iebiezinātais piens – pēc nepieciešamības;
Piens – cepumu mērcēšanai;
Šokolāde – 2 tāfelītes.

VIDEO:
Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošanas instrukcija (sekojiet soli pa solim, lai viss izdotos):

1. Rūpīgi samaisiet skābo krējumu un iebiezināto pienu. Masai jābūt viendabīgai un nedrīkst būt nekādi kunkuļi. Ja šo krējuma masu vēlaties saldu – lieciet vairāk iebiezinātā piena. Ja skābāku – vairāk lieciet skābo krējumu un mazāk – iebiezināto pienu.

2. Kādā ērtā traukā ielejiet pienu. Atveriet cepumu paciņas iepakojumu – ņemiet pa vienam cepumam un mērcējiet to pienā. Pēc tam – kārtojiet cepumus kādā platā, ērtā traukā. Pirmajā kārtiņā lieciet cepumus.

3. Tad nākošajā kārtiņā – krējuma masu, tad atkal pa virsu cepumus, tad atkal – krējuma masu. Izveidojiet vairākas kārtas. Pēdējais slānis ir krējuma masa.

4. Izkausējiet katliņā šokolādi un kamēr tā silta (bet ne verdoša!), pārlejiet ar to kūku.

4. Ielieciet kūku ledusskapī nostāvēties vismaz uz 4-5 stundām vai vislabāk – uz nakti. Varat dekorēt ar svaigām ogām, ja vēlaties!