
Ļoti bieži gardu smalkmaizīšu pagatavošana prasa daudz laika. Taču šīs brīnišķīgās franču smalkmaizītes ar krējumu, Mascarpone sieru un citronu pildījumu var pagatavot ļoti ātri un vienkārši.
Šīs kūciņas sanāk izcilas, garšīgas un izskatās tā, it kā būtu pirktas dārgā konditorejā. Un tās ir arī vizuāli pievilcīgas, pateicoties savam elegantajam izskatam. Pagatavošana ir vienkārša, un rezultāts ir vien ko vērts – esat gatavi, ka ikviens, kas reiz tās ne tikai pagaršos, bet kaut vai tikai ieraudzīs, prasīs uzreiz recepti. Tās burtiski izkūst mutē!
Reiz, kad pie manis bija atbraucis ciemos mans sens draugs no Francijas, viņš mums uz ģimenes viesībām tās pagatavoja. Šis brīnišķīgais deserts ar savu maigo struktūru un burtiski “gaisīgo” tekstūru ir izcils, jo tas ir pildīts ar bagātīgu Mascarpone un svaigu citronu krēmu, ko, kā viņš saka – var pagatavot tikai īsti francūži vai – viņu draugi. Šī tiešām būs izcila uzkoda jebkurām viesībām!

Sastāvdaļas:
Citronu pildījumam
1-2 tējkarotes citrona miziņas
130 ml citrona sulas
190 g cukura
10 g kukurūzas cietes
3 olas
Mīklai
4 olu dzeltenumi
4 olu baltumi + šķipsniņa sāls
120 g cukura
120 g miltu
4 g cepamā pulvera
30 ml augu eļļas + 40 ml citrona sulas + 1 tējkarote citrona miziņas
Saldais krējums
300 g Mascarpone siers
75 g pūdercukura
150 g putukrējuma (33-36%)

Gatavošanas gaita, soli pa solim:
1. Vispirms pagatavo citronu krēmu. Izspied sulu no citrona. Sarīvē citrona miziņu. Katliņā ieber sarīvēto miziņu, pievieno izspiesto sulu, pēc tam pievieno cukuru, kukurūzas cieti un sakultu olu – visu sakuļ, tad liek vārīties uz ļoti lēnas uguns, līdz viss sabiezē. Pēc vārīšanas izkāš masu caur sieru, pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi.
2. Pēc tam sāk gatavot mīklu. Atdala dzeltenumus no baltumiem divos dažādos traukos. Tajā bļodā, kurā ir baltumi, pievieno šķipsniņu sāls, sakuļ un pievieno cukuru. Tagad kuļ vidējā ātrumā, līdz cukura graudiņi ir pilnībā izšķīduši, līdz veidojas baltas, stingras, skaistas putas. Pēc tam pievieno masai olu dzeltenumus, visu turpina kult. Pakāpeniski piesijā klāt miltus un cepamo pulveri. Visu rūpīgi samaisa, cenšoties “nesaplacināt” mīklu – tai jāpaliek vieglai tekstūrai. Rezultātā iegūsiet diezgan irdenu mīklu.
Lasi vēl: Nolieciet šo augu uz palodzes un aizmirstiet mājās par kondensātu, mitrumu un pat pelējumu
3. Ieeļļojiet cepšanas trauku (vai pannu). Ja nepieciešams, izklājiet to ar cepampapīru, tad vienmērīgi traukā iepildiet mīklu, un lieciet cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Mīklas kārtai nevajadzētu būt biezai – maksimāli 1,5 cm. Cepiet to 20 līdz 25 minūtes 160 grādos, lai mīkla nesanāktu pārāk sausa.

4. Pēc cepšanas izcepto apgrieziet otrādi, noņemiet cepamo papīru un ar cepumu formiņām izspiediet vajadzīgajā formiņā (piemēram, kā aplīšus). Novietojiet sagatavotos cepumiņus un visu atlikušo mīklu (atgriezumus), sasmalciniet ar blenderi, līdz veidojas drupačas.
5. Gatavojiet krēmu. Lieciet Mascarpone sieru bļodā, pievienojiet pūdercukuru un pievienojiet saldo krējumu (vismaz 30%) – visu saputojiet. Pēc tam ar karoti ielieciet iegūto krēmu konditorejas maisiņā. Smērējiet šo krēmu aplītī uz sagrieztajām kūciņām. Kūciņas centrā ar mazu karotīti pilda citronu pildījumu. Beigās katru kūciņu apkaisiet ar drupačām.
Šīs kūciņas var pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas. Labu apetīti!






