Pagatavošanas metode:
Sagriež kāpostus salmiņos, nedaudz saspiež ar rokām, lai tie kļūtu mīkstāki, un ļauj iztecēt sulai. Burkānus un bietes sarīvē uz rupjas rīves, ķiplokus izspiež caur presi.
Sālījumam uzvāra ūdeni ar augu eļļu, etiķi, cukuru un sāli.
Lasi vēl: Pievienojiet šo līdzekli sava Ziemassvētku kaktusa laistāmajam ūdenim, un tas acumirklī atgūs ziedus un apburs jūs ar tiem visa gada garumā
Dziļā traukā sajauc kāpostus ar burkāniem, bietēm, ķiplokiem, pārlej ar vārošu sālījumu. Atstāj uz nakti zem smaguma, pēc tam izkārto burkās, aizver ar kaprona vāciņiem.
Šādus kāpostus var uzglabāt gan ledusskapī, gan pagrabā. Nav nepieciešams tos gatavot lielās porcijās, jo arī ziemā tos var pagatavot svaigus.
Tevi noteikti interesēs
- “Iedzīvotājiem kļūst aizvien grūtāk…”: rīdziniekiem no 1. decembra plānots paaugstināt tarifus par komunālajiem pakalpojumiemby Laura Andersone
- Sapņojat par akvāriju: TOP 3 zivtiņas, ar kurām varat sākt šo pieredzi (+ FOTO)by Laura Andersone
- Trūcīga meitene Preiļos pie veikaliņa lūdza man nopirkt viņai ziepes – patiesība aizkustināja līdz sirds dziļumiemby Rinalds Bergmanis