Pievienojiet šo līdzekli sava Ziemassvētku kaktusa laistāmajam ūdenim, un tas acumirklī atgūs ziedus un apburs jūs ar tiem visa gada garumā

Ziemassvētku kaktuss ir krāšņs zieds, kas zied no novembra beigām līdz janvārim. Violeti, purpursarkani, balti, rozā, dzelteni pumpuri – un uz sniega fona. Tas ir brīnišķīgi!

To sauc arī par šlumbergeru vai decembristu. Lai arī līdzīgs, bet tas nav sukulents. Lai jau novembrī pie jūsu loga sulīgi ziedētu Ziemassvētku kaktuss, laistīšana un barošana jāveic pēc stingriem noteikumiem. Pretējā gadījumā skaisti pumpuri negaidīs.

Ziemassvētku kaktuss gatavojas ziemas ziedēšanai visa gada garumā. Viņš ir diezgan nepretenciozs kopšanā, bet nepieredzējušā puķkopja audzētavā augs var “gulēt” gadiem ilgi. Ja kaktuss nav uzziedējis, palīdzēsim viņam tikt galā ar šo uzdevumu.

Ziemassvētku kaktuss: laistīšana

Puķei nepatīk, ja to pārlaista, un tā nekavējoties sāk nomet lapas. Ja pārlaistījāt Ziemassvētku kaktusu, mēģiniet nomainīt augsni un izņemt sapuvušās saknes. Laistiet to tikai tad, kad augsnes virskārta podā izžūst. Aktīvās augšanas laikā no marta līdz augustam pietiek ar reizi 4 dienās.

No oktobra vidus līdz novembra beigām Ziemassvētku kaktuss atpūšas un pieņemas spēkā. Šajā laikā tas jālaista vēl retāk: reizi 10-14 dienās un nedaudz, burtiski pa tējkarotei. Ja temperatūra saglabājas virs 15 grādiem, augu var laistīt ne biežāk kā reizi nedēļā. Ziemassvētku kaktuss pie mums ieradies no tropiem, kas nozīmē, ka tam patīk gaiss ar augstu gaisa mitrumu. Regulāri apsmidziniet augu.

Ar ko mēslot Ziemassvētku kaktusu

Lai ziedam dotu enerģiju pumpuru veidošanai, varat to barot. Šim nolūkam ideāli piemērots laiks ir oktobris un pats novembra sākums. Nav nepieciešams skriet uz veikalu – kvalitatīvu mēslojumu var pagatavot no tā, kas jums ir ledusskapī vai aptieciņā.

Lasi vēl: Kā izcept maizi ar sieru un asajiem pipariem

Parastas banāna mizas. Šis dabīgais un videi draudzīgais mēslojums lieliski iekļaujas nulles atkritumu koncepcijā! Sagrieziet miziņu mazos gabaliņos un iemērciet to traukā ar ūdeni uz 1-2 stundām. Šajā laikā miza ūdenī izdalīs visus mums nepieciešamos labvēlīgos vitamīnus un minerālvielas. Laistiet Ziemassvētku kaktusu ar šo šķidrumu, kas bagātināts ar magniju, kāliju un fosforu, un tas atbildēs ar bagātīgu ziedēšanu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment