Pievienojiet šo līdzekli sava Ziemassvētku kaktusa laistāmajam ūdenim, un tas acumirklī atgūs ziedus un apburs jūs ar tiem visa gada garumā

Ziemassvētku kaktusu var atdzīvināt ar aspirīna tablešu un aktivētās ogles palīdzību. Vispirms vienu aktīvās ogles tableti sasmalciniet putekļos un izkaisiet uz augsnes virsmas podā. Izmantojiet zobu bakstāmo, lai uzirdinātu augsni. Tad izšķīdiniet aspirīna tableti litrā ūdens. Ar šo šķīdumu aplaistiet ziedu un apsmidziniet tā lapas. Atlikumus var uzglabāt ledusskapī. Procedūru atkārtojiet trīs reizes, kad augsne izžūst.

Kā paātrināt Ziemassvētku kaktusa ziedēšanu?

Lūk, vēl daži ieteikumi, kas palīdzēs Ziemassvētku kaktusam uzsākt rosīgu ziedēšanu ne tikai ziemā, bet arī visa gada garumā (jā, arī tas ir iespējams).

Aptuveni mēnesi pēc ziemas ziedēšanas beigām ziedu nepieciešams apgriezt. Pieredzējuši puķu audzētāji apgalvo, ka pēc šīs procedūras jau martā-aprīlī Ziemassvētku kaktuss atkal atbrīvos pumpurus. Noņemiet liekos segmentus, lai novārgušais augs ātrāk pieņemtos spēkā. Pieaugušam kaktusam bez kaitējuma var atlauzt 3-5 segmentus no katra zariņa. Nekādas šķēres! Šādā veidā jūs atjaunosiet augu, un tas priecēs jūs vēl daudzus gadus.

Ziemassvētku kaktusam nepatīk tieša saules gaisma, īpaši vasarā. Vislabāk to novietot uz palodzes austrumu pusē, bet siltajā sezonā logus aizklāt ar izkliedējošu drānu. Ļoti svarīgi: podiņu var pārvietot no galda uz logu vai otrādi, bet nekādā gadījumā nevar pagriezt ziedu ap savu asi. Pretējā gadījumā ziedpumpuri var saplakt.

Labākais podiņš Ziemassvētku kaktusam ir pēc iespējas mazāks. Ziedam ir ļoti pieticīga sakņu sistēma, un, jo platāks būs pods, jo vairāk enerģijas augs ieguldīs sakņu, nevis pumpuru augšanā. Tāpēc izvēlieties podiņu, kas ir 3 reizes mazāks par kaktusa stublāja garumu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment