Ja jums ir daudz tomātu, tad tos var izmantot konservēšanai, turklāt dažādos veidos. Šī tomātu recepte “Pusītes” parasti ir tik pieprasīta, ka jebkuros svētkos, tie tiek apēsti paši pirmie.
Šie tomātiņi izdodas ne tikai ļoti garšīgi, bet arī aromātiski. Un tāpēc, uzliekot uz galda viesībās, tie parasti pazūd patiešām pirmie. Turklāt to gatavošana vispār nav sarežģīta.
Sastāvdaļas (orientējaties pēc daudzuma, ko gatavosiet):
Tomāti
Saišķis pētersīļu vai diļļu
Lauru lapas
Sīpoli
Melni maltie pipari
Baziliks
Ķiploki
Marinādei:
4 litri ūdens
400 grami cukura
4 ēdamkarotes sāls
400 grami etiķa
Lasi vēl: Manas draudzenes mamma šo gatavo katros svētkos: maigs kartupeļu sacepums krēmīgā siera mērcītē
Pagatavošana:
1. Sākumā sterilizē burciņas. Tomātiņus nomazgā, sagriež uz pusēm, katru pusīti apkaisa ar maltiem melnajiem pipariem.
2. Katras burciņas apakšā liek saišķīti pētersīļu vai diļļu. Pēc tam pievieno veselas ķiploku daiviņas. Sagriež dažas šķēlītes sīpolu un arī liek burkā. Pievieno lauru lapu.
3. Tomātus, kas apkaisīti ar pipariem, savieto burkā, cik ļauj vieta. Katlā lej ūdeni un pievieno visu, kas paredzēts marinādei. Pēc tam sāk katlā vārīt esošos marinādi, līdz tā sāk vārīties.
4. Tad, kad marināde uzvārījusies, ņem ar zupas karoti šo šķidrumu un aplej burciņas, kurās iepriekš ievietoti tomāti un viss pārējais. Pēc tam sterilizē burciņas katlā ar ūdeni 10 minūtes pēc vārīšanās brīža, un aizskrūvē vāciņus.