Māte ieliek mazuli iepirkumu ratu krēsliņā, nākamajā dienā viņš pamostas ar 39°C temperatūru

Pēc šausminošā notikuma Viviena citiem vecākiem iesaka izvairīties no iepirkšanās ratu lietošanas mazuļa pārvadāšanai vai arī pirms lietošanas dezinficēt tos.

24 stundas pēc lielveikala apmeklējuma Logans sāka vemt. Visu vēl sliktāku padarīja augstā temperatūra un caureja.

Logana stāvoklim pasliktinoties, māte nogādāja bērnu pie pediatra. Ārsts aizsūtīja viņu mājās, uzskatot, ka tas ir tikai vīruss. Nākamajā dienā Loganam nekļuva labāk un viņš cieta no dehidrācijas.

Viviena nevēlējās riskēt ar bērna veselību, tādēļ nekavējoties nogādāja mazuli slimnīcā, kur ārsti izglāba Logana dzīvību. Austrāliešu zēns nākamās 10 dienas pavadīja slimnīcā. Pirmās astoņas dienas viņš atradās intensīvās aprūpes palātā.

screen-shot-2016-10-04-at-4-06-47-pm

Pēc atrašanās slimnīcā Loganam diagnosticēja vairākas saslimšanas, tai skaitā: adenovīrusu, rotavīrusu, salmonellu un meningītu. 10 mēnešus vecajam bērnam jau tik agrā vecumā nācās cīnīties par savu dzīvību.

Austrālijas Slimību profilakses centrs informē, ka jaundzimuši mazuļi ir vairāk pakļauti riskam saslimt ar meningītu.

screen-shot-2016-10-04-at-4-06-55-pm

Jāuzmanās no šādiem simptomiem:

  • Paaugstināta temperatūra un stīvums kaklā
  • Kairinājums, apetītes zudums, pasivitāte

Bakteriālais meningīts izplatās no cilvēka uz cilvēku, tomēr ar nelielu daudzumu baktēriju var inficēties, saskaroties ar dažādām virsmām.

Pēc notikušā Viviena vēlējās brīdināt citus vecākus. Pirms iepirkumu ratu izmantošanas ieteicams tos dezinficēt, noslaukot ar antibakteriālu salveti. Tāpat var ratu sēdeklīti ievietot segu, pirms tur tiek iesēdināts bērns.

Avots: shareably.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment