Mātes dienai veltīts koncerts “Uzdāvini mammai dziesmu” Rīgas kultūras centrā “Iļģuciems”

2018. gada 13.maijā plkst. 17.00 Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” Lielajā zālē norisināsies Studenšu Prezidiju konventa kora S!P!K! koncerts “Uzdāvini mammai dziesmu”.

Koncerta programmu veidos dziesmas, kas agrākos gados ir bijušas tautā vairāk vai mazāk zināmas, iemīļotas un bieži dziedātas; dziesmas, kas savulaik skanējušas trimdas latviešu sirdīs; dziesmas, kas pārdzīvojušas gadu desmitus.

Koncerta pirmajā daļā tiks atskaņotas dziesmu aranžijas, kas tapušas 2017. gadā, S!P!K! korim sadarbojoties ar Latvijas komponistiem: E. Lindi, A. Kuprisu, Ā. Šķepastu, E.Fiskoviču, I. Rebhūni.

Koncerta otrajā daļā klausītāji tiks iepriecināti ar skaistām, tautā iemīļotām dziesmām. Būs iespēja klausīties gan kora a capella, gan ar pavadošo grupu, arī solo un dažādu sastāvu vokālo ansambļu izpildījumu ar pavadošo grupu.

Studenšu Prezidiju konventa koris jeb S!P!K! koris – tās ir radošas, atraktīvas un priekpilnas, brīžam domīgas, skumīgas un nopietnas, tad atkal spurdzošas un dzirkstošas studentes. S!P!K! koris dziesmā vieno Latvijas studenšu korporāciju locekles, šobrīd korī pārstāvētas 10 no tām. Kora īpašā rota ir trīskrāsu lenta – katra ar savu vēstījumu piepildīta, katrai savās krāsās mirdzoša un piederību apliecinoša, bet visām vienoti Latvijas mīlestību, sievietes cēlumu un savstarpējo draudzību cildinoša.

S!P!K! kora sirds ir diriģente un mākslinieciskā vadītāja Dace Bite Māksliniecisko vadību diriģentei palīdz nodrošināt diriģente un kormeistare Lāsma Pommere. S!P!K! koris ir dibināts 1927.gada 28.oktobrī, atjaunots 2001.gada novembrī, bet intensīvu darbību atsācis 2011.gada pavasarī.

Ieeja Mātes dienai veltītajā koncertā “Uzdāvini mammai dziesmu” ir bez maksas. Aicināti visi interesenti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment