Mēdz iedzert? Uzzini, kad “daudz” kļūst par “pārāk daudz”!

Tu kļūsti pārgalvīgs

Ikviens, kurš redzējis ikdienā kluso un kautrīgo darba kolēģi ballītē dejojam uz galda, zina, ka alkohols nomāc apvaldīšanās spējas. Piedzeršanās var izraisīt ko trakāku par apkaunojumu – tā izraisa riskantu lēmumu pieņemšanu.

Tu esi ballīšu zvērs

Ja tu nedzer katru dienu, bet dari to regulāri, piemēram, katru piektdienas vakaru, tev jāizturas pret alkohola lietošanu uzmanīgāk.

Tu nespēj atteikties no vēl vienas glāzītes

Vai esi kādreiz sev svēti apsolījis, ka, dodoties uz bāru ar draugiem, izdzersi tikai vienu glāzi, bet nepaspēj pat acis pamirkšķināt, kad jau esi izdzēris četras? Viena no pazīmēm, ka tev ir problēmas ar alkohola lietošanu ir tā, ka nezini mēru – vai jūties pārsteigs, ka esi tik daudz izdzēris.

Tev īslaicīgi pazudusi atmiņa

Ja tev iedzeršanas laikā “pazūd filma” un taviem draugiem tev jāatgādina par veiktajām izdarībām, tad noteikt esi iemalkojis par daudz.

Tu atsakies no atbildības

Iespējams, ka ikdienā tu esi atbildīgs tēvs, bet pēc iedzeršanas sestdienas vakarā nenoliec bērnus gulēt. Vai arī izlaid rīta treniņu tādēļ, ka nedēļas nogalē esi pārlieku aizrāvies ar grādīgo dziru.

Tavi tuvinieki šķiet noraizējušies

Ja ģimenes locekļi, draugi vai kolēģi ir darījuši zināmu, ka uztraucas par tevi, ir pienācis laiks atteikties no alkohola.

 

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment