Biezpiens ir piena produktu veids, kas tiek gatavots no piena sasaldēšanas un iztukšošanas procesa. Tas ir pazīstams arī kā rūgušpiens vai tīrpiens dažās valstīs.
Biezpiens ir baltas krāsas, biezs un satur daudz olbaltumvielu. To izmanto gan kā atsevišķu produktu, gan kā sastāvdaļu dažādās ēdienreizēs, piemēram, kūkās, sierā, plācenēs, vai kā ietilpstošu salātu sastāvdaļu.
Biezpiens ir populārs gan kā sāļs, gan salds produkts un ir iecienīts daudzās kulinārijas tradīcijās visā pasaulē.
Šodien es vēlos dalīties ar jums savu ideālo biezpiena plāceņu recepti, ko esmu izstrādājis, pārbaudot un pilnveidojot dažādos variantos.
Šobrīd man nav citu recepšu, jo šī ir vienkārši perfekta – plāceņi cepas vienmērīgi, saglabā sulīgumu, un galvenais – tiem ir neparasta biezpiena garša, kas padara tos tik iecienītus. Es aicinu jums pamēģināt šo recepti, esmu pārliecināta, ka jums tas izdosies!
Lasi arī: Visu sagriezu un gatavs. Apbrīnojami garšīgi salāti 5 minūtēs
Sastāvdaļas:
500g biezpiena
1 ola;
1 ēdamkarote cukura;
2 – 3 ēdamkarotes mannas;
milti apviļāšanai.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Vilku uzbrukumi mājlopiem Latvijā turpina pieaugt – skaidrojam vienu no iemesliemby Laura Blūma
- Jānis Šipkēvics runā par seniem notikumiem, kas visiem latviešiem nozīmēja ļoti daudz un atklāj, kas toreiz notika patiesībāby Laura Blūma
- Mājās atrodas vairāki kaķiem domātie nagu asināšanas kociņi, bet kaķis vienalga plēš mēbeles: eksperti padomi, ko iesāktby Laura Blūma