Mehāniķis ar 50 gadu pieredzi ir nosaucis efektīvu veidu, kā ietaupīt degvielu automašīnās

Jo straujāk griežas motors, jo vairāk degvielas tas patērē.

Pieredzējušais automehāniķis no ASV Skots Kilmers stāsta, ka autovadītāji pieļauj trīs izplatītas kļūdas, kas benzīna patēriņu palielina divas reizes.

Kā ietaupīt uz degvielas rēķina

Saskaņā ar slavenā autobūves eksperta Skota Kilmera sacīto, autovadītājiem vajadzētu sekot līdzi riepu spiedienam un gaisa filtram, ja viņi vēlas ietaupīt naudu uz degvielas rēķina.

“Ja nevēlaties palielināt benzīna patēriņu, nelietojiet negodprātīgus sīkrīkus, bet izmantojiet manis sniegtos padomus,” teica Skots.

Kilmers brīdināja, ka pašlaik tiek pārdotas daudzas ierīces, kas sola samazināt benzīna patēriņu, kas, viņaprāt, ir pilnīga “krāpšana”.

Lasi vēl: Marinēti kāposti: kā pagatavot gardu, vitamīniem bagātu ēdienu

Par laimi, ir vienkāršāki un efektīvāki veidi, kā ietaupīt benzīna patēriņu, kas ilgtermiņā automašīnām nesīs daudz lielāku labumu. Pēc Kilmera teiktā, viena no reālajām lietām, ko var darīt, lai samazinātu degvielas patēriņu, ir sekot līdzi spiedienam riepās.

“Pārliecinieties, ka spiediens riepās ir pareizs, ja tas nav pareizs, riepās būs pārāk liela berze, kas palielinās degvielas patēriņu,” informēja eksperts.

Otrs un tikpat svarīgs faktors ir rūpes par gaisa filtru, kas regulāri jātīra, lai nodrošinātu, ka dzinējs saņem pietiekami daudz gaisa.

“Nelietojiet netīru gaisa filtru,” ieteica mehāniķis.

Turklāt autovadītājiem jāpievērš uzmanība tam, lai transportlīdzekli izmantotu ar mērenu ātrumu. Jo straujāk griežas motors, jo vairāk degvielas tas patērē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment