10 lietas, no kurām vajadzētu atbrīvoties savās mājās daudz nedomājot

 

Vai vēlaties, lai jūsu dzīvoklī būtu vieglāk elpot un daudz plašāk? Tad tev visi atkritumi ir jānosūta tieši uz atkritumu urnu, daļa no tiem jānodod labdarībai, bet dažas lietas, iespējams, varēsi pat pārdot internetā.

Uzzināsim, no kādām lietām jūs varat atbrīvoties tagad.

 

1. Vecie dvieļi, kā arī gultasveļa

Gultas veļa ne tikai palīdz veidot guļamistabas interjeru, bet arī ietekmē jūsu dzīves kvalitāti, proti, jūsu miega kvalitāti. Vecie komplekti jums jau kļūst dārgi. Taču pietiek tos ieraudzīt ar svaigām acīm: te caurums, te ķērpiņš, un dievinātās rozes uz spilvendrānām jau ir izbalējušas un kļuvušas neglītas.

Vecos dvieļus nevajag izmantot pēc to paredzētā mērķa, taču tie ļoti noderēs citās vietās. Vispirms jāizvēlas nepievilcīgākie komplekti un no tiem jāatvadās. Iespējams, jūs atbrīvosieties no novecojušajiem plediem un atjaunināsiet savu guļamvietu.

Jums nav jāizmet dvieļi, kas jau ir izmazgāti, kā arī gultasveļa. Tās var saplēst par lupatām pansionātā. Tie noderēs arī dzīvnieku patversmē.

 

2. Pakaramie no ķīmiskajām tīrītavām un apģērbu veikaliem

Ja esat pieradis neko neizmest cerībā, ka lietas kādreiz noderēs, tad padomājiet par to, kā jūsu mājoklis izskatīsies, ja izmetīsiet nevajadzīgās lietas, jo tas būs tīrāks un plašāks.

Piemēram, pilnīgi bezjēdzīgi ir glabāt tievos pakaramos, ko saņēmāt par velti pēc ķīmiskās tīrītavas vai kad iegādājāties kādu apģērbu. Galu galā tie ne pārāk labi tur savu formu, turklāt neizskatās pārāk pievilcīgi. Iespējams, ka, meklējot, kabatās atradīsiet nelielu naudas summu, lai iegādātos pievilcīgākus pakaramos.

Plāni ķīmiskās tīrītavas pakaramie skapī izskatās briesmīgi.

 

3. Lietas, kas ir zaudējušas pāri

Lai cik ļoti jūs mīlat savus auskarus vai cimdus, ja tiem vairs nav pāra, tos vairs nav vērts turēt kopā. Protams, ja auskari bija zelta, labāk tos pārkausēt un izgatavot jaunu rotaslietu. Bet, ja tā ir bižutērija vai pazaudētu cimdu, zeķu pāris, tad no tiem vēlams atvadīties uzreiz.

Ja kādu pāri neesat atraduši gada laikā, tad negaidiet, ka tas parādīsies pats no sevis, izmetiet vienu.

 

4. Apakšveļa, kas ir redzējusi dienas gaismu

Daži cilvēki domā, ka, ja apakšveļu neviens neredz, tad nav nekas slikts valkāt līdz tukšumam izstieptu krūšturi vai bikses, kas noklātas ar pūkām. Ja tik slikti izturēsieties pret sevi, jūs tikai pazemināsiet savu pašapziņu. Jūs esat pelnījuši kaut ko labāku!

Cita starpā krūšturis parasti kalpo no sešiem mēnešiem līdz gadam, un tad tas vienkārši vairs nepilda savas galvenās funkcijas.

 

5. Tukšas kastītes

Ir grūti saprast, kāpēc daži no mums mājās atstāj dažādas kastītes. Lieta tāda, ka tas ir kaut kas līdzīgs maisiņam ar maisiņiem: tas var noderēt. Taču glabāšanai labāk izmantot grozus, un, ja lieta ir salūzusi, pietiek uzrādīt tikai kvīti, nav nepieciešams glabāt kasti.

Tos var savākt kaudzē un nodot makulatūrai. Šādā veidā jūs ne tikai atbrīvosieties no nevajadzīgām lietām, bet arī nopelnīsiet nelielu naudas summu.
Jā, tās ir skaistas, bet, ja uzreiz neatradāt tām pielietojumu, nevajadzētu gaidīt vairāk.

6. Apģērbi un apavi, kurus vairs nenēsājat

Lietas labā stāvoklī var pārdot internetā, pārējās lietas jūs varat arī atdot, lai palīdzētu daudzbērnu ģimenēm. Ja jums ir apnikusi jūsu pūra jaka, jums tā nav jāizmet. Šīs lietas var kļūt vēlamas kādam citam.

 

7. Korpusi un vadi no veciem mobilajiem tālruņiem

Paskatieties uz lietām ar apķērīgu aci: veco telefonu vāciņi, kurus jau esat izmetuši, noteikti jums nav noderīgi. Ja lādētāji vēl kādu laiku var kalpot, tad vecie saplēstie vāciņi – noteikti ne. Diski, kā arī salauztie zibatmiņas diski šobrīd neveido absolūti nekādu vērtību, šī iemesla dēļ tos vēlams vienkārši izmest.

Vadi, kas ir nodriskājuši, nekavējoties jāizmet.

8. Veca bižutērija

Daudziem cilvēkiem patīk nēsāt bižutēriju, jo tā nav ļoti dārga. Tāpēc jūs varat izvēlēties nevis klasiskās rotaslietas, bet gan to, kas ir aktuāls šobrīd. Un pēc kāda laika rotaslietas kļūst novecojušas, un ir nepieciešams iegādāties kaut ko jaunu. Tas pats attiecas uz budžeta somām, šallēm, kas jau ir garlaicīgas. Šādas lietas jūs varat vienkārši uzdāvināt kādam citam.

Es saprotu, žēl, bet atdodiet to citiem, kas to patiešām valkās.

9. Viss, kam beidzies derīguma termiņš

Ja pārtikas produktiem ir beidzies derīguma termiņš, tos nekavējoties izmetiet. Bet noteikti paskatieties, iespējams, ka arī medikamentiem, sadzīves ķīmijai un kosmētikai ir beidzies derīguma termiņš. Visticamāk, jūs sagaida ļoti nepatīkams pārsteigums. Iespējams, ka jūs izmetat daudz lietu.

Atcerieties, ka nedrīkst lietot krēmu, kam beidzies derīguma termiņš, ja jums ir alerģija pret to. Tas pats attiecas uz medikamentiem – neeksperimentējiet ar sevi.

10. Vecas zobu birstes un flaneles

Lielākā daļa ekspertu ir vienisprātis, ka vecā zobu birste vismaz reizi sezonā ir jāizmet un jānomaina pret jaunu. Īpaši tad, ja esat saslimuši.

Ja runājam par dušas dūraiņu un flaneļu derīguma termiņu, tas ir vienāds ar sešiem mēnešiem, tad tajos sāk uzkrāties un vairoties baktērijas. Noteikti nomainiet zobu birstes un flaneles, lai aizsargātu sevi.

Svarīgākais, kārtojot mantas, ir censties uz savu dzīvokli paskatīties tā, it kā to redzētu pirmo reizi. Aplūkojiet katru kastīti, papīru un magnētu. Un noteikti izlemiet, vai tas patiešām ir nepieciešams.

Atzīstiet, kuras no šīm lietām jūs nelietojat, bet paturat?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment