Meitene aizgāja uz randiņu ar puisi. Bet restorānā viņai nācās piedzīvot ko ļoti nepatīkamu!

Kādu dienu es nolēmu satikties ar draudzeni labā itāliešu restorānā. Abas ļoti gribējām pārkāpt ierasto diētu un baudīt kalorijām bagātu, bet varen gardu pastu (makaronus).

Esmu īsta krēmīgo mērču cienītāja, īpaši labi tā garšo, ja tiek pasniegta kopā ar īstu pastu un labi pagatavotu liellopa gaļu.

Mans šķīvis ļoti ātri bija tukšs. Ar smaidu atcerējos, ka vēl nesen nevarēju saprast savus bērnus, kuri labā angļu restorānā pasūtīja tikai makaronus.

Pēc dāsnas ogļhidrātu porcijas desertam vienkārši vairs neatlika vietas, tāpēc nolēmām sarunu turpināt pie kapučīno tases. Sarunu starplaikos palūkojāmies apkārt un secinājām, ka lielākoties pie galdiņiem sēž mazas draudzeņu vai draugu grupas.

Pārsteidza tas, ka tikpat kā nebija pāru, kas ieradušies uz randiņu kafejnīcā. Varbūt vīrieši jūtas neērti restorānos kopš laika, kad sievietes sākušas maksāt pašas par sevi, vai arī dāmas baidās, ka viņām būs jāapmaksā rēķins, tāpēc jāmeklē citas, lētākas vietas, kur satikties ar mīļoto cilvēku?

Itāliešu restorānā bija tikai viens mīlošs pāris vecumā ap divdesmit gadiem. Puisis ar meiteni sēdēja netālu no mums. Kad viesmīlis atnesa rēķinu, es pamanīju, ka puisis par makaroniem samaksāja skaidrā naudā, bet meitene par apēstajiem salātiem norēķinājās ar maksājumu karti.

Pēc rēķina nomaksas pārītis devās uz izeju, un puisis apskāva savu pavadoni.

LASI VĒL: Viņu savienība ir lemta: kuri zodiaka pāri nevar izveidot spēcīgas attiecības

Es nodomāju, ka mans priekšstats, ka vīrietim, kurš uzaicināja meiteni uz randiņu, pašam jāmaksā rēķins, ir diezgan novecojis. Lai gan man kļuva nedaudz žēl jaunās sievietes: puisis bija visnotaļ parasts, turklāt maksājumu karti no maciņa viņa izvilka visai negribīgi.

Pirms tam sastapu jaunieti tualetē – dzirdēju, ka viņa zvana vecākiem un lūdz kartē ieskaitīt naudu, lai samaksātu par vakariņām restorānā.

Šajā iestādē salāti nav lēti, sacīja mana draudzene, uzminēdama, ko es domāju.

Man bija taisnība – meitene domāja, ka puisis apmaksās visu rēķinu, jo bija atnākusi uz randiņu, savukārt jaunietim bija citi priekšstati par publisko etiķeti.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment