Melnādains zēns palīdz cilvēkiem izglābties no ugunsgrēka un saņem par to 42 gadus cietumā

Lūisu Teiloru būtu vajadzējis godināt kā varoni, bet tā vietā viņu iesēdināja aiz restēm. 1970. gadā, kad puisim bija tikai 16 gadu, viņu tiesāja par ugunsgrēka izraisīšanu kādā Arizonas viesnīcā, kurā bojā gāja 29 cilvēki. Teilors bija un palika nevainīgs, taču viņam piesprieda mūža ieslodzījumu un pagāja 42 gadi, līdz viņš beidzot atgriezās brīvībā.

Amerikāņu TV raidījuma “60 minūtes” komanda palīdzēja atklāt rasu aizspriedumus un nekompetentu izmeklētāju rīcību, kuras dēļ Teilors nonāca cietumā. Izrādījās, ka viņš ugunsgrēka laikā palīdzējis viesnīcas iedzīvotājiem izkļūt no ēkas, un par to saņēmis ilgāko cietumsodu, kādu jebkad izcietis nevainīgs cilvēks.

Viņu atbrīvoja 2013. gadā. Sarunā ar CBS ziņu medija žurnālistiem, Teilors ar asarām acīs runāja par savu cietumā izniekoto dzīvi: “Es pat neprotu vadīt auto. Amerikā tam tā nebūtu jānotiek. Mūsu tiesu sistēmai vajadzētu būt labākajai pasaulē. (..) Kā kaut kas tāds var notikt Amerikā? Vai kāds var man paskaidrot? Neviens nevar man paskaidrot.”

Teilors piebilda, ka, viņaprāt, viņš apsūdzēts savas tumšās ādas krāsas dēļ. Viņš arī sacīja, ka atlikušo dzīvi plāno aizvadīt, piedzīvojot un darot labas lietas.

Avots: cbsnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment