Mēs jums pastāstīsim kad iestādīt kabačus, lai iegūtu ražu daudz agrāk nekā kaimiņi! Visi jūs apskaudīs

Stādīšana

Sējot ar sausām sēklām, bedrītē var iebērt 2-3 sēklas, lai precīzi iegūtu dīgstus. Taču parasti dīgst visas kabaču sēklas. Jebkurā gadījumā bedrītē jāatstāj tikai viens augs. Lai sēklas sadīgtu ātrāk, bedrītē ielejam ūdeni un sēklas sējam mitrā augsnē. Sēklas sēj 3-4 cm dziļumā.

 

Atrašanās vieta un augsne

Tumšzaļajiem kabačiem patīk saulainas, atklātas vietas un auglīga augsne ar neitrālu reakciju. Ja kabačus audzējat mālainā vai smilšainā augsnē, tad kabaču stādīšanai ir jāsagatavo bedrītes.

Izrociet seklas bedrītes, ieberiet tajās humusu, pievienojiet sauju pelnu, lai atūdeņotu augsni, un nedaudz mazāk par ēdamkaroti kompleksā mēslojuma. Rūpīgi samaisiet augsni un iestādiet kabačus.

 

Tumšzaļie kabači ar stādiem

Jūs iegūsiet ražu rekordīsā laikā, ja būsiet parūpējušies un iepriekš izaudzējuši kabaču stādus. Tāpat kā visiem ķirbjiem, optimālais stādu vecums ir 25 dienas. Tumšzaļajiem kabačiem ir trauslas saknes, tāpēc sēklas stādiem sēj tikai atsevišķos kausiņos. Tas nodrošinās ātrāku augu adaptāciju pēc pārstādīšanas.

 

Kad stādīt stādus

Stādu stādīšanas laiks atklātā laukā ir atkarīgs no reģiona. Tā kā kabači neiztur zemas temperatūras, stādi jāstāda pēc tam, kad ir pagājuši atkārtotu salnu draudi. Maija vidū vai beigās Viduszemē vai jūnija pirmajās dienās ziemeļu reģionos.

Jūs varat vadīties pēc ķiršu ziedēšanas. Tas sakrīt ar pēdējo pavasara aukstumu. Ja ķirsis ir uzziedējis, nav no kā baidīties, atklātā laukā var stādīt visu siltumu mīlošo kultūru stādus: kabačus, ķirbjus, arbūzus, melones, gurķus.

Lasi vēl: Es dodu sīpoliem un ķiplokiem šīs barības vielas un iegūstu ražu savas dūres lielumā!

Stādu stādīšanas nianses

Tumšo kabaču stādus stāda pēc tādas pašas shēmas kā sēklas: 60 x 60 cm vai 70 x 70 cm bedrēs, kas piepildītas ar humusu, pelniem un minerālmēsliem. Ja kabaču stādiņš izstiepies, tad neviļus gribas to ierakt dziļāk, vismaz līdz stādiņa lapām. Bet to nevajadzētu darīt. Šāda kļūda var novest pie auga bojāejas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment