Mēs jums pastāstīsim kad iestādīt kabačus, lai iegūtu ražu daudz agrāk nekā kaimiņi! Visi jūs apskaudīs

Kabaču audzēšana nav sarežģīts uzdevums. Iemet sēklu zemē, tā sadīgst, un pēc pāris mēnešiem var griezt jaunos kabačus. Taču, kā jau katrā gadījumā, arī kabaču audzēšanā ir savas nianses.

Un jūs vēlaties sākt novākt ražu nevis vasaras vidū, bet gan agri. Uzzināsim, kā pareizi iestādīt kabačus.

Sēklu stādīšanas datumi

Tumšzaļie kabači ir siltumu mīloši augi, un tos sēj zemē tajā pašā laikā, kad gurķus un ķirbjus. Atkarībā no reģiona – no maija vidus līdz beigām. Līdz stādīšanas brīdim augsnei ir sasilstot līdz +16 °C temperatūrai, un nakts temperatūrai jābūt pastāvīgi pozitīvai, virs +8 °C.

 

Sēklu sagatavošana

Protams, augsnē var sēt sausas sēklas. Tās izsējas apmēram pēc nedēļas. Taču, lai paātrinātu procesu, labāk ir sēklas iepriekš 3-4 stundas mērcēt un pēc tam ietīt mitrā dīgšanas drāniņā. Pēc aptuveni dienas vai divām sēklas sadīgst, un pēc tam tās var stādīt. Stādot diedzētas sēklas, dīgļi parādīsies trešajā dienā.

 

Stādīšanas shēma

Lasi vēl: Tā sāksies 19. aprīlī un ilgs divas nedēļas. Meteorologi ir pastāstījuši par krasām klimata pārmaiņām

Galvenā iesācēju dārzeņu dārzkopju kļūda ir pārblīvēšanās. Vēlme iegūt vairāk augļu noved pie pretēja rezultāta. Pat hibrīda kabači veido lielus krūmus, kuriem nepieciešama diezgan liela platība.

Ja augiem nav pietiekami daudz gaismas un tie traucē cits citam uz dobes, olšūnas uz krūma sapūst un neaug. Tumšzaļajiem kabačiem stādīšanas shēma ir 60 x 60 cm vai 70 x 70 cm.

Tomēr pašu svarīgāko lasi nākošajā lapā.. Noskaidrosim!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment