Produkti kas izraisa migrēnu: ŠO vitamīnu trūkums organismā izraisa galvassāpes!

Produkti kas izraisa migrēnuProdukti kas izraisa migrēnu- Aptuveni 70% cilvēku vismaz reizi savā dzīvē ir izjutuši galvassāpes.

Ja tas ir rets notikums, parasti neviens tām īpašu uzmanību nepievērš. Bet, ja sāpes ir regulāras un turpinās vairākas dienas vai pat nedēļas, to nedrīkst atstāt bez ievērības– tas nav normāli, tā jau ir migrēna. Migrēnas simptomi sevī ietver: lēkmjveida sāpes vienā galvas pusē (retāk — abās galvas pusēs).

Parasti migrēna ilgst no 2 līdz 72 stundām. Migrēnas simptomi ir vemšana, nelabums, paaugstināts jutīgums pret gaismu, skaņām vai smaržām.

Papildus info par migrēnām (raksts turpinās zemāk) 


Migrēna (grieķu: ἡμικρανία, hēmikrania — ‘sāpes galvas vai sejas vienā pusē’) ir neiroloģiska slimība, atkārtoti uznākošas lēkmjveida sāpes vienā galvas pusē (retāk — abās galvas pusēs). Parasti migrēna ilgst no 2 līdz 72 stundām. Migrēnas simptomi ir vemšana, nelabums, paaugstināts jutīgums pret gaismu, skaņām vai smaržām.

Parasti sāpes pastiprinās ar fiziskās aktivitātes pastiprināšanos. Apmēram trešdaļai cilvēku kopā ar migrēnu parādās arī aura — pārejoši redzes, jušanas, runas traucējumi, kas var liecināt, ka tuvākajā laikā var sākt parādīties galvassāpes. Dažkārt aura var notikt ar pēc tai sekojošām mazām galvassāpēm vai bez tām.

Sākotnējā ārstēšanā tiek rekomendēts izmantot dažādus sāpes remdinošus līdzekļus, kā ibuprofēnu un paracetamolu galvassāpēm, kā arī pretvemšanas zāles pret sliktu dūšu. Jācenšas izvairīties no migrēnas stāvokļa izraisīšanas.

Apmēram 15% cilvēku kādā dzīves posmā cieš no migrēnas.


 

No migrēnas cieš aptuveni desmitā daļa visu cilvēku (citos avotos teikts – 15%). Slimnieku vidū sieviešu ir trīsreiz vairāk nekā vīriešu, raksta portāls la.lv.  Tā nav joka lieta– daudzi mokas ar tām gadiem ilgi, dzerot zāles, lai mazinātu sāpes, tu vari justies patiešām laimīgs, ja savā dzīvē neko tādu neesi piedzīvojis.

Lasi arī: Pieci brīdinoši signāli ap galvas reģionu: par ko liecina sāpes dažādās galvas daļās

Bet, ja tu mēdz piedzīvot šīs nepatīkamās galvassāpes, ir kāda lieta, ko tu vari darīt, lai migrēnas tevi vairs nemocītu!

 

 

Produkti kas izraisa migrēnu

Jaunākie pētījumi liecina, ka migrēnas var izraisīt vitamīnu trūkums, iespējams, tas ir noticis ar tevi!

Ja tavam organismam nav pietiekami daudz folijskābes, vitamīna B6, vitamīna B12 un vitamīna D, migrēnas tevi var skart daudz biežāk. Šo vitamīnu trūkums ikdienas diētā var paaugstināt migrēnu risku pat par 300%.

Ārsts Veils arī stāsta, ka migrēnas var izraisīt ēdienu piedevas, kā piemēram nitrīti un nitrāti, pat pārtikas krāsvielas.

Lasi arī: 15 pasaulē bīstamākie autoceļi: pa #11 es nekad negribētu braukt!

Bet visvērtīgākā informācija ir produktu saraksts, kuru viņš apkopoja – šie produkti arī varot izraisīt migrēnas.

Šķir otru lapu, lai iepazītos ar info

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment