Mīļākais bērnības deserts. Kā pagatavot šokolādes kartupeļus pēc visvienkāršākās receptes

Šokolādes kartupeļus lielākā daļa no mums pazīst jau kopš bērnības. Šo desertu ir ļoti vienkārši pagatavot, bet tā garša var sacensties ar izsmalcinātākajiem konditorejas izstrādājumiem.

Šokolādes kartupeļu recepte

Sastāvdaļas:

Cepumi – 450 g

Sviests – 120 g

Kakao – 60 g

Kondensēts piens – 230 g

Kakao pārkaisīšanai – 1 ēdamkarote

Kā pagatavot:

Sasmalcina cepumus un pievieno aukstu sviestu.

Visu sasmalcina drupatās. Pievieno kakao, samaisa līdz viendabīgai masai.

Maisījumā iemaisa iebiezināt kondensēto pienu, atkal samaisa līdz gludai masai un veido kartupeļus. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Uz gatavajiem kartupeļiem pa virsu caur sietu uzkaisiet kakao.

 

 

Leave a Comment