Pagatavošana
Vispirms pagatavojiet salātiem nepieciešamās sastāvdaļas. Rūpīgi nomazgājiet kartupeļus un līdz pilnīgai gatavībai tos izvāriet. Tas aizņems pusstundu. Ļauj atdzist un nomizo.
Vistas fileju izvāriet vai cepiet cepeškrāsnī, vai pannā zem vāka.
Olas kārtīgi novāra, bet ne ilgāk kā 10 minūtes, tad dzeltenums paliks gaišs. Atdzesē un nomizo. Nomazgā tomātus un svaigus gurķus. Sieru sarīvē uz vidējas vai smalkas rīves.
Šķiņķi un vistas fileju sagriež mazos kubiņos, gurķus sagriež salmiņos. Olas sadala baltumos un dzeltenumos. Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves. Tagad var sākt salātu gatavošanu.
Lasi vēl: Dzēriens sanāk rūgts un negaršīgs: kādu kļūdu daudzi pieļauj kafijas pagatavošanas laikā
Vispirms uzliek rīvētus kartupeļus uz liela līdzena šķīvja. Uzmanīgi sablīvē un apsmērē ar nelielu daudzumu majonēzes. Virspusē uzklājiet šķiņķi. Arī apsmērē ar majonēzi.
Tad kārtojiet gurķus, vistas fileju un sieru, pārziežot ar majonēzi. Salātu virsu un sānus pārziež ar majonēzi. Olu baltumus un dzeltenumus sasmalcina atsevišķi. Baltumus uzziež uz salātu malām, bet dzeltenumus – uz augšas. Vēlreiz pārziež ar majonēzi.
Pārgriež tomātus uz pusēm, izņem serdi ar sēklām. Blīvo mīkstumu sagriež mazos kubiņos. Tos izklāj uz salātu virspuses. Salātus ieliek ledusskapī uz 1 stundu.
Tevi noteikti interesēs
- Sajaucu vienu paciņu šā līdzekļa ar ūdeni, un manas istabas puķes aug kā trakas – tropiska oāze uz palodzes ziemā
- Pārstāj sutināt kāpostu tīteņus ūdenī vai skābajā krējumā, jo tie sanāk divreiz sulīgāki, ja tos aplej ar vienu labāku sastāvdaļu
- Eksperti atklāj, vai kaķi patiesībā spēj redzēt sapņus un to, vai viņiem ir arī slikti sapņi
- Saņemti jauni dati – sinoptiķi strauji pasliktina prognozi no 17. novembra: ”Būs pirmās kupenas”
- Ar ko mēslot ābeles un bumbieres novembra izskaņā, lai tās labi pārziemotu un nākamgad dotu vēl bagātīgāku ražu
- Mans draugs no Vācijas atbraucot uz Latviju saprata, kāpēc mums nepatīk atvērti balkoni: stāstu kādēļ tā









