Pagatavošana
Vispirms pagatavojiet salātiem nepieciešamās sastāvdaļas. Rūpīgi nomazgājiet kartupeļus un līdz pilnīgai gatavībai tos izvāriet. Tas aizņems pusstundu. Ļauj atdzist un nomizo.
Vistas fileju izvāriet vai cepiet cepeškrāsnī, vai pannā zem vāka.
Olas kārtīgi novāra, bet ne ilgāk kā 10 minūtes, tad dzeltenums paliks gaišs. Atdzesē un nomizo. Nomazgā tomātus un svaigus gurķus. Sieru sarīvē uz vidējas vai smalkas rīves.
Šķiņķi un vistas fileju sagriež mazos kubiņos, gurķus sagriež salmiņos. Olas sadala baltumos un dzeltenumos. Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves. Tagad var sākt salātu gatavošanu.
Lasi vēl: Dzēriens sanāk rūgts un negaršīgs: kādu kļūdu daudzi pieļauj kafijas pagatavošanas laikā
Vispirms uzliek rīvētus kartupeļus uz liela līdzena šķīvja. Uzmanīgi sablīvē un apsmērē ar nelielu daudzumu majonēzes. Virspusē uzklājiet šķiņķi. Arī apsmērē ar majonēzi.
Tad kārtojiet gurķus, vistas fileju un sieru, pārziežot ar majonēzi. Salātu virsu un sānus pārziež ar majonēzi. Olu baltumus un dzeltenumus sasmalcina atsevišķi. Baltumus uzziež uz salātu malām, bet dzeltenumus – uz augšas. Vēlreiz pārziež ar majonēzi.
Pārgriež tomātus uz pusēm, izņem serdi ar sēklām. Blīvo mīkstumu sagriež mazos kubiņos. Tos izklāj uz salātu virspuses. Salātus ieliek ledusskapī uz 1 stundu.
Tevi noteikti interesēs
- “Tu man iedevi ķīniešu nieciņu, kas pēc gada salūzīs” vīramāte nebija priecīga par dāvanu
- Rimi veikalos gaidāmas lielas izmaiņas – Latvijā visu ieviesīs jau pēc 4 mēnešiem
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Dabas pētnieks Ilmārs Tīrmanis brīdina latviešus: ”Ja sākāt, tad nedrīkst to pārtraukt līdz pat pavasarim”
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu











