“Mūs neinteresē ikviens Latvijas iedzīvotājs!” Jaunā VID vadītāja paziņo, kādos gadījumos kontrolēs skaidrās naudas plūsmu bankomātos

Saskaņā ar Ēnu ekonomikas ap***ošanas plānu, viens no prioritārajiem uzdevumiem ir padziļināta uzraudzība par skaidras naudas plūsmu bankomātos.

 

 

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šajā procesā nekoncentrējas uz visiem Latvijas iedzīvotājiem vienlīdzīgi, bet gan pievērš uzmanību neparastiem un neloģiskiem gadījumiem, kā norādīja jaunā VID vadītāja Baiba Šmite-Roķe intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma”.

 

Apzinoties ekonomista Arņa Saukas pētījuma rezultātus par ēnu ekonomikas apjomu Baltijas valstīs, Baiba Šmite-Roķe uzsvēra Latvijas zemo nodokļu morāli. Viņa norādīja, ka šis fenomens ir saistīts ar organizēto noz***zību un nodokļu kr***iecību, kas galvenokārt izpaužas aplokšņu algu izmantošanā.

Tomēr šādās darbībās iesaistās arī mazie uzņēmēji, kuri dažreiz nav pietiekami informēti vai nesaprot nodokļu noteikumus. Šī iemesla dēļ viens no VID prioritārajiem uzdevumiem ir vienkāršot nodokļu procedūras, lai mazie uzņēmēji novērtētu, ka regulāri un atklāti maksājot nodokļus, ir labāk nekā censties tos izvairīties.

 

Tomēr lielākā daļa plānoto pasākumu nesīs rezultātus ne agrāk kā nākamajos gados, turklāt to īstenošana prasīs vairākus miljonus eiro no valsts budžeta.

Šajā ēnu ekonomikas apkarošanas plānā atšķirībā no iepriekšējiem lielāks uzsvars likts uz dažādu valsts institūciju sadarbību.

Šmite-Roķe uzsvēra nepieciešamību sistemātiski apmainīties ar informāciju un analīzi, jo, ja šī pieeja tiks izmantota mērķtiecīgi, varēs sasniegt reālus rezultātus ēnu ekonomikas ap***rošanā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

“Viens no piemēriem, ir par skaidras naudas iemaksu bankomātos, par ko sabiedrība satraucas. Mūs neinteresē ikviens Latvijas iedzīvotājs, mūs interesē šīs skaļās, neloģiskās nobīdes, ja iedzīvotājam nav vispār nekādu ienākumu, bet viņš veic iemaksu bankomātā. Tad mums tiešām varētu rasties loģisks jautājums, kas tā par naudu, ko tu iemaksā bankomātā,” sacīja VID vadītāja.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment