Mūžībā devies viens no talantīgākajiem latviešu pianistiem

Latvijas talantīgais klavierists Andrejs Zelčs (1948-2023) ir aizgājis mūžībā, kā liecina “Facebook” ieraksts no viņa bijušā kursabiedra Jāņa Žugova.

 

“Mēs bijām kursabiedri konservatorijā un, kā jauni speciālisti, sākām iepazīt kultūras dzīvi Daugavpilī. Kopā ar pedagogiem, arī mūsu kaimiņiem kopmītnēs, Andrejs Zelčs, kas bija “no Dieva” mūziķis, strādāja Daugavpils mūzikas vidusskolā.”

Mēs kopā spēlējām mūziku ne tikai vairākos nopietnos koncertos, bet arī jautrākos sadzīves pasākumos. Mūsu jaunībā mēs spēlējām volejbolu, izsmējām partiju un padomju valdību, un mēģinājām izvairīties no politiskajām mācībām un obligātajiem “Marksisma-ļeņinisma universitātes” kursiem, ko mums uzspieda pedagogi.

LASI VĒL: Kā atbrīvoties no celma 1 stundā. Nevajag neko smērēt un izraut ar saknēm. Pārbaudīta metode

“Ar Andreju es vienmēr varēju justies kā ar tuvu draugu, kam varēju uzticēties,” atceras Jānis Žugovs. “Daugavpilī viņš piedalījās gandrīz visos koncertos vairākus gadu desmitus, spēlējot ne tikai klasisko, bet arī džeza un populāro mūziku kā solists, ansambļa dalībnieks un koncertmeistars. Kopā ar savu sievu Maigu, Andrejs ir izaudzinājis divus dēlus un tagad priecājas par trim mazbērniem. Es līdzi jūtu Andreja māsai, sievai, bērniem un mazbērniem, radiem, jo arī mums viņš trūks.”

Cilvēki atstāj komentārus, izrādot līdzjūtību tuviniekiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment