Mūžībā devusies Latvijas mūzikas leģenda; “Viņš bija Raimonda Paula laikabiedrs…”

Latviju jau atkal satricinājusi ļoti skumja sēru vēsts. Mūžībā ir devies leģendārs cilvēks mūzikā. Viņš bija Raimonda Paula laikabiedrs, radot un daloties ar mūziku, kas iesakņojusies tautas sirdīs un dziesmu mantojumā. Viņa dzīve un talants ir palikuši mūžīgā atmiņā, liekot mums atcerēties ne tikai mūziku, bet arī cilvēku, kurš to radīja.

 

Latvijas džeza leģenda IVARS GALENIEKS (1952-2024) ir devies aizsaules mūzikas ceļos pēc ilgas cīņas ar smagu un grūtu sl**ību. Viņa meita Liene Galeniece dalījusies ar skumjo vēsti savā Facebook profilā.

Spilgta un radoša personība bija Ivars Galenieks, kas agrāk bija viens no pieprasītākajiem kontrabasistiem Latvijā. Viņš aktīvi piedalījies daudzos projektos un ierakstījis vairākus albumus kopā ar vadošajiem džeza mūzikas izpildītājiem, atklāj Latvijas radio 3. Galenieks muzicējis arī kopā ar Raimondu Paulu un bijis neatņemama daļa no Raimonda Raubiško trio. Viņš strādājis gan Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī (LNSO), gan Latvijas Valsts Operetes teātra orķestrī.

Vēlākos gados Ivars Galenieks pārcēlies uz Norfolku, Anglijā, turpinot muzicēt dažādos mūzikas kolektīvos. Turklāt viņš darbojies kā klaviermeistars un pat uzrakstījis grāmatu, kurā sniedz vērtīgus padomus tiem, kuri plāno iegādāties klavieres.

Lasi arī: Gribu dzīvot kopā ar dēla ģimeni, kontrolēt un komandēt. Es viņu izaudzināju un izskoloju, vai man tiešām nav šādu tiesību?

1972. gadā Raimonds Pauls izveidoja instrumentālo grupu, kuras pirmie mēģinājumi notika Akas ielas pagrabtelpās. Pēc tam ansamblis pārcēlās uz Latvijas Radio. Raimonds Pauls savā komandā iekļāva rokgrupas “Katedrāle” dalībniekus – ģitāristu Gunāru Šimku un bundzinieku Vladimiru Smirnovu, bet basģitāru spēlēja Ivars Galenieks. Pats Raimonds Pauls ieņēma klavieru vietu grupā. Sākumā ansamblis darbojās ar neoficiālu nosaukumu “Studija”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment