Nākamajā gadā jūs gaidīs sulīgi pumpuri: lūk, kā oktobrī apgriezt peonijas

Vesels un spēcīgs augs ziemu panes daudz labāk, tāpēc, ja redzat, ka krūmi izskatās vāji, ir nepieciešams tos apgriezt un izmantot mēslojumu.

Peonijas iecienījuši gandrīz visi dārzkopji, jo tie ir ļoti skaisti un nepretenciozi augi. Taču tajā pašā laikā, iestājoties aukstam laikam, tām nepieciešama īpaša uzmanība.

Pieredzējuši agronomi pastāstīja, ko darīt ar peoniju krūmiem rudenī, lai sagatavotu tos ziemas aukstumam un iegūtu sulīgu ziedēšanu nākotnē.

Lasi vēl: Kā reizi par visām reizēm atbrīvoties no kondensāta uz logiem, izmantojot cepamo sodu

Gatavojot peonijas aukstā laika periodam, ir svarīgi pilnībā nogriezt visu zālaino daļu līdz pat zemei. Neaizmirstiet iztīrīt puķu dobi no kaitēkļiem un nezālēm.

Neaizmirstiet vēl vienu svarīgu soli – pareizu mēslošanu.

Vesels un spēcīgs augs ziemu pārziemos daudz labāk, tāpēc, ja redzat, ka krūmi izskatās gausi, ir nepieciešams mēslojums. Mēslošanai izmantojiet tikai kālija-fosfora mēslojumu: uz 10 litriem ūdens jāņem 1 ēdamkarote kālija un 1,5-2 ēdamkarotes superfosfāta.

Bet stingri aizliegts lietot slāpekli, jo krūms var sākt augt, īpaši, ja priekšā vēl ir siltas dienas. Tāpēc viņam būs grūtāk pārdzīvot ziemu. Tāpat šādi augi pavasarī būs vairāk pakļauti slimībām un kaitēkļiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment