Nātru dzēriens veselībai (tieši ar pavasara nātrēm!). Pamēģini!

Slavenais Šveices pētnieks V. Šenenbergers, kurš izstrādāja teoriju par dažādu slimību ārstēšanu ar svaigiem zaļumiem (un sulām), piešķir lielu nozīmi tieši pavasara augiem, starp kuriem, pirmkārt, novērtē nātres, pienenes un selerijas. 

Nātres var lietot pārtikā, bet lielu labumu dod arī nātru sula, kas gatavota no pavasarī tikko izaugušiem nātru kātiem un lapām. Nātru sula koncentrē ārstnieciskas sastāvdaļas un ātri uzsūcas organismā.

Pētnieki stāsta mums, ka nātres sula palīdzēs atbrīvoties no ziemas noguruma, vitamīnu deficīta, anēmijas, hemoroīdiem, reimatisma, arterosklerozes, podagras, izsitumiem uz ādas (kas nav ar infekcijas izcelsmi), un pat migrēnas. Tāpat nātu sula palīdz stiprināt kaulus, attīrīt aknas, urīnpūsli un elpceļus, uzlabot vielmaiņu gremošanss traktā, normalizēt asinsspiedienu un nomierināt nervu sistēmu.

Tautas medicīnā tiek uzskatīts, ka nātrēm piemīt anti-kancerogēnas īpašības, tādēļ ieteicams lietot nātru medu (medu sajauc ar nātru sulu un pievieno sasmalcinātas svaigas nātru lapas un riekstus) pacientiem ar audzēju kuņģa-zarnu traktā.

Tāpat nātres var izmantot, lai apstrādātu brūces: noskalojiet svaigi saplūktas nātres, noplēsiet lapiņas, samīciet tās un uzlieciet uz brūces. Varat nedaudz pietīt, ja nātres neturas pie ādas. Noņemiet tās, kad pušums ir “apvilcies” vai uz brūces uzliktās nātres apžuvušas.

Kā pagatavot nātru sulu?

  1. Samaliet svaigi saplūktas (un noskalotas) pavasara nātres, ielieciet iegūto nātru masu marlē un izspiediet no tās sulu. Ielejiet glāzē 3-4 ēdamkarotes šīs sulas un atšķaidiet ar ūdeni, proporcijā 1:3. Uzņemiet šādu sulu vienu reizi dienā (ideālā variantā mēnesi).
  2. Saplūciet aptuveni 20 cm garas pavasara nātres, noskalojiet tās, noplūciet lapiņas, saberziet tās un ielieciet divlitrīgā stikla burkā. Aplejiet ar aukstu ūdeni (vislabāk novārītu) un atstājiet uz 10 stundām ievilkties. Kad dzēriens ievilcies – dzeriet to pēc iespējas vairāk.

Lasi vēl: 10 dabīgi produkti, kas var aizstāt ibuprofēnu

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment