Šī recepte jūs pavisam noteikti “savaldzinās” ar savu vienkāršību un neticamo garšu, un aromātu. Tā ir kā radīta tiem, kam nepatīk stundām ilgi stāvēt pie plīts un tērēt savu laiku virtuvē, tomēr gribas pagatavot kaut ko patiešām gardu.
Turklāt šajā receptē jāizmanto vien dažas sastāvdaļas, kas izmaksā patiešām lēti. Un deserts nav jācep, kas aiztaupa jums gan laiku, gan naudu! Izdodas patiešām brīnišķīgs deserts – pat neticami, ka kaut ko tik gardu var pagatavot mājās.
Sastāvdaļas:
Nogatavojušies banāni – 2 gab. (apmēram 250 grami)
Putukrējums (33%) – 200 ml
Pūdercukurs – 50 grami
Citronu sula – 2 ēdamkarotes
Tumšā šokolāde – 20 grami
Želatīns – 8 g
Ūdens – 50 ml
Lai arī deserts nav jācep, ir ļoti būtiski ievērot pareizu gatavošanas secību un neizlaist nevienu no minētajiem punktiem. Viss jāizdara precīzi – tad jums izdosies patiešām lielisks saldais ēdiens.
Pagatavošanas metode:
1. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest 30 minūtes.
2. Banāniem noņem mizu, saspiež tos ar dakšiņu, pēc tam liek blenderī un sablenderē viendabīgā masā.
3. Izspiež citronu sulu un pievieno banānu masai.
Lasi vēl: Šokolādes plombīrs: manas omītes gardākās tortes recepte. Ļoti elementāri, bez cepšanas
4. Atdzesētu saldo krējumu saputo ar pūdercukuru līdz stingrai masai.
5. Karsta ūdens peldē (vai mikroviļņu krāsnī) izkausē uzbriedušo želatīnu.
6. Izkausēto želatīnu uzmanīgi iejauc putukrējumā. Pēc tam turpat pievieno banānu masas biezeni un samaisa līdz veidojas viendabīga masa.
7. Ar karoti iegūto masu iepilda glāzēs vai citos trauciņos.
8. Uz smalkās rīves sarīvē šokolādi un apkaisa katru trauciņu.
Viss, jūsu lieliskais ēdiens ir gatavs! Pirms pasniegšanas vismaz stundu jāieliek “nostāvēties” ledusskapī. Ideālā gadījumā deserts jānotur ledusskapī vairākas stundas – tad tas būs neticami garšīgs!