Sasmalcināto gaļu pārliek piemērotā traukā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, olu, vārītus rīsus (ar rīsiem šādas kotletes ir maigākas), majonēzi un kviešu miltus. Sāli un piparus pēc garšas.
Visu kārtīgi samaisa. Šādai maltai gaļai var pievienot papriku vai svaigas sēnes.
Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu augu eļļas un ar ēdamkaroti izlīdzina malto gaļu, veidojot kotletes. Apcep no abām pusēm uz lēnas uguns, līdz izveidojas skaista garoziņa. Apceptos kotletes pārliek katliņā, pievieno nedaudz ūdens, pārklāj ar vāku un uz lēnas uguns tvaicē 7-10 minūtes.
Kotletes kļūst mīkstas, bet joprojām labi saglabā formu. Šī ir viena no gardākajām kotlešu receptēm.
Produkti gatavošanai:
cūkgaļa 500-600 g
vārīti rīsi 3 ēdamkarotes
sīpols 1 gab.
ola 1 gab.
milti 2 ēdamkarotes
majonēze 3 ēdamkarotes
sāls, malti melnie pipari pēc garšas
augu eļļa cepšanai
Gatavojiet ar prieku, baudiet!
Tevi noteikti interesēs
- Kad vīrs teica, ka grib aiziet, es viņam uzdevu tikai vienu jautājumu
- Dzīvoklis Zviedrijā ar āķi: vispirms ievācies, tad gribas aizbēgt no tā, lai gan šādi dzīvo paši zviedri
- Pāris nolēma celt māju — sieva uzdeva dizaineriem 4 vienkāršus jautājumus, uz kuriem neviens nespēja atbildēt
- Neparasti biezpiena plācenīši bez miltiem un olām – tie nepielīp pie pannas
- Mans draugs no Rīgas, aizgāja uz randiņu ar amerikānieti, bet ātri aizbēga – kas viņam nepatika
- Kāpēc gaļa cepeškrāsnī izžūst un kā no tā izvairīties: ceļvedis sulīgam rezultātam