Sasmalcināto gaļu pārliek piemērotā traukā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, olu, vārītus rīsus (ar rīsiem šādas kotletes ir maigākas), majonēzi un kviešu miltus. Sāli un piparus pēc garšas.
Visu kārtīgi samaisa. Šādai maltai gaļai var pievienot papriku vai svaigas sēnes.
Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu augu eļļas un ar ēdamkaroti izlīdzina malto gaļu, veidojot kotletes. Apcep no abām pusēm uz lēnas uguns, līdz izveidojas skaista garoziņa. Apceptos kotletes pārliek katliņā, pievieno nedaudz ūdens, pārklāj ar vāku un uz lēnas uguns tvaicē 7-10 minūtes.
Kotletes kļūst mīkstas, bet joprojām labi saglabā formu. Šī ir viena no gardākajām kotlešu receptēm.
Produkti gatavošanai:
cūkgaļa 500-600 g
vārīti rīsi 3 ēdamkarotes
sīpols 1 gab.
ola 1 gab.
milti 2 ēdamkarotes
majonēze 3 ēdamkarotes
sāls, malti melnie pipari pēc garšas
augu eļļa cepšanai
Gatavojiet ar prieku, baudiet!
Tevi noteikti interesēs
- Kolēģe pavisam nejauši pamanīja manu vīru Liepājas kafejnīcā ar ziedu pušķi – es devos turp, lai noskaidrotu, kas īsti notiekby Rinalds Bergmanis
- Entomologi norāda, kā veiksmīgi atbrīvoties no putekļu ērcītēmby Anete Vītola
- Sinoptiķi sniedz jaunas ziņas par laiku brīvdienās un nākamnedēļby Rinalds Bergmanis