Sasmalcināto gaļu pārliek piemērotā traukā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, olu, vārītus rīsus (ar rīsiem šādas kotletes ir maigākas), majonēzi un kviešu miltus. Sāli un piparus pēc garšas.
Visu kārtīgi samaisa. Šādai maltai gaļai var pievienot papriku vai svaigas sēnes.
Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu augu eļļas un ar ēdamkaroti izlīdzina malto gaļu, veidojot kotletes. Apcep no abām pusēm uz lēnas uguns, līdz izveidojas skaista garoziņa. Apceptos kotletes pārliek katliņā, pievieno nedaudz ūdens, pārklāj ar vāku un uz lēnas uguns tvaicē 7-10 minūtes.
Kotletes kļūst mīkstas, bet joprojām labi saglabā formu. Šī ir viena no gardākajām kotlešu receptēm.
Produkti gatavošanai:
cūkgaļa 500-600 g
vārīti rīsi 3 ēdamkarotes
sīpols 1 gab.
ola 1 gab.
milti 2 ēdamkarotes
majonēze 3 ēdamkarotes
sāls, malti melnie pipari pēc garšas
augu eļļa cepšanai
Gatavojiet ar prieku, baudiet!
Tevi noteikti interesēs
- Stilīgas cepures sievietēm 50+: kā izcelt eleganci, nevis vecumu
- Gaidāma neparasta ziema: tā būs vienlaicīgi gan siltākā, gan aukstākā
- Mēness diena: kāpēc mūsu senči negribēja un pat nedrīkstēja iet ārā 22.novembra rītā
- Pieredzējuši dārzkopji atklāj, kā ziemā pareizi laistīt miera lilijas, lai tās ziedētu vēl bagātīgāk un ilgāk
- “Man vajag otru sievu”: kā latviete piekrita precēt arābu vīrieti ar pieciem bērniem
- Pārvācāmies kopā pēc ceturtā randiņa Liepājā: pēc divām nedēļām sapratu, ka pieļāvu lielu kļūdu











