Pagatavošana:
Lūk, arī mūsu sastāvdaļas.
No sākuma ņemiet siļķes fileju un vienu sīpolu, lai tos blenderī sasmalcinātu (ja labi pacenšas, to var izdarīt arī ar rokām).
Tad blenderī sasmalciniet iepriekš apceptas senītes un otro sīpolu, pēc tam sasmalciniet arī novārītos burkānus.
Sieru paralēli sarīvējiet.
Tagad varam ķerties klāt tortes kopā likšanas darbiem.
Pirmajā kārtā klājiet pusi sasmalcināto siļķes un sīpolu masu. Pa virsu klājiet majonēzi un tad otro vafeļu kārtu.
Otrai kārtai pa virsu lieciet sasmalcinātās un apceptās sēnes ar sīpolu (arī pusi). Pārklājiet visu ar majonēzi (majonēzi ieteicams pagatavot mājās pašiem), tad lieciet pa virsu nākamo vafeļu kārtu.
Trešajai vafeļu kārtai pa virsu ies puse no burkānu masas, arī to apklājiet ar majonēzi.
Atkārtojiet visas šīs kārtas vēl vienu reizi, lai izliktu visas atlikušās sastāvdaļas. Virsējo burkānu slāni apsmērējiet ar majonēzi, pārkaisiet ar sarīvēto sieru un sakapātajiem zaļumiem.
Lūk, kāda garda sāļā tortīte sanāca!
Ļaujiet tortei kā minimums 1 – 3 stundas pastāvēt ledusskapī. Vislabāk būtu, ja jūs to atstātu pa nakti ledusskapī.
Jo ilgāk torte stāvēs ledusskapī (protams, saprāta robežās), jo gardāka tā sanāks un varēsiet vieglāk to sagriezt.
Sagrieziet tortīti pa gabaliņiem un pasniedziet galdā. Ticiet mums, šis gardums ar savu neparasto garšu jau daudzās ģimenēs paspējis izkonkurēt siļķi kažokā.
Vērts pamēģināt!
[…] Nebija neviens viesis, kurš dotos prom, nepavaicājis šo recepti! […]
[…] Nebija neviens viesis, kurš dotos prom, nepavaicājis šo recepti! […]
[…] Nebija neviens viesis, kurš dotos prom, nepavaicājis šo recepti! […]