Nebijusi metode, kā uzcept šašliku tieši virtuvē. Visiem tiem, kas tā arī nekad neizbrauc pie dabas…

Pagatavošana:

Sagatavojiet produktus. Nomazgājiet gaļu, nosusiniet to ar papīra dvieli, sagatavojiet garšvielu maisījumu.

Dziļā bļodā ielej sojas mērci un etiķi, pievieno tur garšvielas.

Sīpolu sagriež pusgredzenos un sajauc ar mērci.

Pievienojiet gaļu un atstājiet marinēties dažas stundas (ideālā gadījumā atstājiet uz nakti).

Gaļu atdala no sīpola, liek pannā, ieber ¼ glāzes ūdeni un sautē apmēram 10 minūtes. Šajā laikā ūdenim vajadzētu iztvaikot, un apakšā paliks tikai vistas tauki. Turpiniet tajos cept gaļu vēl dažas minūtes.

Gandrīz gatavajai gaļai pievieno sīpolu un sasmalcinātu citronu, pārlej ar marinādi un turpina cept līdz gaļa kļūst zeltaini brūna.

Ir pienācis laiks gatavot dabiskos dūmus. 1-2 ogles gabaliņus tur virs uguns, līdz tie pilnībā aizdegas. Lai procesu paātrinātu, uz oglēm piliniet alkoholu vai degvīnu.

Noņemiet pannu no uguns, izklājiet gaļu gar pannas malām. Novietojiet uzkarsušās ogles pannas centrā, tieši taukos. Nekavējoties uzlieciet vāku un atstājiet 5-10 minūtes. Neļaujieties kārdinājumam noņemt vāku!

Pēc noteiktā laika noņemiet vāku un noņemiet ogles no pannas. Šo smaržu ir grūti izteikt vārdos!

Šašliks gatavs!

Arī interesanti: Kravāju vīra somu komandējumam un nejauši atradu dīvainu zibatmiņu. Labāk nebūtu to pārbaudījusi!

COMMENTS

Leave a Comment