Perfekti izceptiem kartupeļiem vajadzētu būt kraukšķīgiem, tā vismaz ir norādīts receptēs.
Tomēr izrādās, ka pārcepti un piedeguši kartupeļi var pamatīgi iedragāt veselību.
Lielbritānijas Pārtikas standartu aģentūras (FSA) melnajā sarakstā ir iekļauta arī pārcepta maize.
Aģentūras pārstāvji iesaka atturēties no eļļā vārītiem, ceptiem un grauzdētiem ēdieniem un nepasniegt neko, kas ir tumšāks par zeltaini brūnu krāsu, jo apbrūnēšanas laikā veidojas akrilamīds. Lai no tā izvairītos, aģentūras pārstāvji iesaka izvēlēties kartupeļus, kas ir cepti frī kartupeļu formā nevis šķēlītēs, jo tad virsma, kas var piedegt, ir salīdzinoši mazāka.
Uzzini, kādas slimības risks pastāv, ēdot pārceptus produktus, kā arī vēl citus padomus, kā no tā izvairīties – tas ir ļoti svarīgi!
Lasi vēl: Kā ar kartupeli izgaismot savu istabu uz veselu mēnesi – ietaupi līdzekļus!
Lai lasītu tālāk, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Vecmāmiņas Annas firmas ēdiens – izcili gards kartupeļu, kāpostu un maltās gaļas sacepumsby Anete Vītola
- Ja putns pie jūsu loga pieklauvē vai ietriecas tajā, tas patiesībā nav tikai negadījums, bet gan būtiska zīmeby Rinalds Bergmanis
- Šo kļūdu dēļ kabači vienkārši sapūst dobē – profesionālu dārzkopju padomi, kā izvairīties no problēmasby Anete Vītola