Nedaudz kartupelīši, maltā gaļa un vēl dažas sastāvdaļas: vienkārši izcils ēdiens, ko pagatavot no vienkāršiem produktiem

Foto – ekrānuzņēmums

Šis ēdiens ir ļoti garšīgs, sātīgs, vienā teikumā – burvīgs sacepums. Un par tādām vakariņām varētu maksāt arī pieklājīgu naudiņu. Bet jums ir paveicies – ja sekosiet šai receptei soli pa solim, varēsiet tādu ēdienu pagatavot paši mājās.

Patiesībā arī, gatavojot šo ēdienu, nav nepieciešamas nekādas īpašās, lielās kulinārijas prasmes. Te viss ir gana vienkārši un receptē mēs iedosim tik skaidras norādes, ka šis ēdiens sanāks izcili pat tiem, kas virtuvē ieiet vienu reizi mēnesi. Piemēram, jauniešiem, kas grib pārsteigt savus vecākus vai draugus.

Sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

Maltā gaļa – 800 grami (pēc izvēles, bet vislabāk lietot cūkgaļu un liellopu gaļu – jaukto)
Sāls – puse tējkarotes
Melnie pipari – pēc garšas
Sīpols – 1 gab.
Ķiploks – 2 daiviņas
Majonēze – 2 ēdamkarotes
Skābais krējums – 2 ēdamkarotes
Kartupeļi – 1 kg
Sviests – 50 grami
Piens – 300 ml
Siers (sarīvēts) – 200 grami

Un tā, uzmanīgi sekojiet šai receptei un dariet visu soli pa solim – tad nekāda vilšanās negadīsies un ēdiens izdosies patiešām nevainojami!

Tā vietā, lai izlietu to izlietnē, es gatavoju no tā mēslojumu pelargonijām: puķes pēc tam zied kā lieli krāsu mākoņi!

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Ņemiet lielu bļodu, kurā ielieciet malto gaļu, kurai pievienojiet sāli, melnos piparus (maltus), saspiestas ķiploku daiviņas. Visu kārtīgi samaisiet. Varat to darīt ar rokām vai ar lielu karoti.

2. Sīpolu nomizojiet un sagrieziet kubiņos. Ņemiet cepamo trauku un ietaukojiet to ar augu eļļu vai sviestu.

3. Trauka apakšējā daļā lieciet malto gaļu, to vienmērīgi sadalot – taisiet tādu kā pamatni no maltās gaļas. Pārberiet pāri sīpolus.

Lasi vēl: Vienkārši saliek visu kopā un liek cepeškrāsnī: ārkārtīgi vienkāršs, bet neticami gards kartupeļu sacepums

4. Citā traukā samaisiet skābo krējumu un majonēzi. Pusi no šīs krējuma – majonēzes masas klājiet virsū gaļai un sīpoliem. Visu lieciet iekšā cepeškrāsnī, kas jau iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem un cepiet visu apmēram 20 minūtes. Līdz brīdim, kad gaļa sāk apbrūnēt.

5. Ņemiet kartupeļus, nomizojiet tos un lieciet vārīties sālsūdenī. Pēc tam, kad kartupeļi mīksti un izvārījušies, atdzesējiet tos, un sastapmājiet ar stampu – tāpat kā to dara, kad taisa kartupeļu biezputru. Pēc tam karstajai kartupeļu masai pielejiet pienu (remdenā temperatūrā, neņemiet no ledusskapja!) un sviestu. Visu kārtīgi samaisiet, lai veidotos viendabīga masa.

Pieredzējuši dārznieki beidzot dalās pieredzē: izrādās, ka krāšņās dienvidu skaistules bugenvilejas, var izaudzēt arī Latvijas dārzos

6. Tad kartupeļu biezeni liek virsū uz gaļas un sīpolu kārtas. Pa virsu tai uzlieciet atlikušo daļu ar krējuma – majonēzes masu un lieciet atpakaļ cepeškrāsnī. Cepiet vēl kādas 10 līdz 15 minūtes, līdz virskārtiņa izveidojas brūngana.

7. Pašās beigās visu pārkaisiet ar sarīvētu sieru, ielieciet atpakaļ cepeškrāsnī tikai tik daudz, lai siers izkūst. Un ēdiens ir gatavs!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment