Negaidīti! Tu neticēsi, kāda operācija ir viena no pupulārākajām ASV puišu vidū

Ginekomastija ir kondīcija, kas lielākoties skar pusaugu puišus un vecākus vīrus. Tā ir papildus audu veidošanās vienā vai abās krūtīs.

Tajā pašā laikā, ja jaunietis ir ar lieko svaru, tad viņa organisms sāk izstrādāt estrogēnu, kas liek ķermenim veidot sievišķīgākas aprises. Tomēr, šīs procedūras pieprasījums tiešā veidā netiek saistīts ar augsto aptaukošanās līmeni valstī.

Ginekomastija var rasties estrogēna un testosterona nevienmērīga sadalījuma rezultātā, tāpēc tas lielākoties notiek tad, kad jauni puiši piedzīvo pubertāti un, kad vecāki vīri vienkārši vairs nespēj saražot pietiekami daudz testosterona.

Viens no plastiskajiem ķirurgiem Ņujorkā, kurš veic šo procedūru, stāsta, ka lielākoties vīrieši, kuri veic šo procedūru ir “normāla svara un miesas būves”. Viņš norāda, ka procedūra ir guvusi tādu popularitāti, tāpēc, ka “ziņa ir aizgājusi tautās” un puiši tiek pakļauti spiedienam, kad tiek apsmieti par to, ka viņiem veidojas krūtis kā sievietēm. 

Sākotnēji ārsti gan rekomendē pacientu ieturēt diētu un sportot, ja krūšu apkārtmērs ir palielinājies tieši taukaudu dēļ. Bet ir tādi, kuriem ir vairāk attīstījušies krūšu dziedzeri, kas nav labojams tikai ar sportiskām aktivitātēm.

Ārsti uzsver, ka pubertātes laikā nav vēlams veikt šādas procedūras, jo ķermenis ir pārmaiņu procesā, kad tas pēc laika var izmanīties par daudz vīrišķīgāku ķermeni.

Avots: independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment